Τι κι αν προκλήθηκε σάλος με την επίσκεψή του στο πανάκριβο εστιατόριο Nusr-Et. Ο Νικολάς Μαδούρο όχι μόνο δήλωσε ότι θα ξαναπάει, αλλά υιοθέτησε και την κίνηση που έκανε γνωστό τον Salt Bae.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επισκέφθηκε το εστιατόριο του Νουσρέτ Γκιοκτσέ στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Κίνα. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τον δείχνουν να απολαμβάνει τις μπριζόλες- που κοστίζουν έως και 100 δολάρια στο Nusr-Et- ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, καθώς την ίδια στιγμή οι πολίτες της Βενεζουέλας πεινάνε εξαιτίας της κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας.

«Σύντομα θα επιστρέψω», δήλωσε πάντως ο Μαδούρο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μόλις γύρισε στο Καράκας. «Ευχαριστούμε για τα δώρα που μας έδωσες», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο T-shirt με το πρόσωπο του Salt Bae, που του χάρισε ο Τούρκος σεφ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν δίστασε να μιμηθεί μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ρίχνει αλάτι ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, μια κίνηση που τον έκανε διάσημο ως Salt Bae.

«Με κάλεσαν σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια. Ο σεφ του Nousr-Et με υποδέχθηκε. Δεν τον ήξερα. Εκτιμώ τα δώρα που μας έδωσε. Η Βενεζουέλα έχει πολλούς φίλους. Αγκαλιαστήκαμε περίπου επτά φορές», δήλωσε ακόμη ο Μαδούρο.

Δεν ήταν το μόνο που του άρεσε από τη στάση του στην Κωνσταντινούπολη. Φαίνεται πως… γλυκάθηκε επειδή τον αποκάλεσαν σουλτάνο. Σε επίσκεψή του σε μουσείο εκεί, κάθισε σε έναν θρόνο. «Με αποκάλεσαν σουλτάνο Μαδούρο», είπε, σύμφωνα με το Bloomberg.

 186 total views,  4 views today