Να μη μεταφερθούν στην Κρήτη μηχανές από τον ΑΗΣ Σορωνής γιατί το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο μπορεί να μην αντέξει τη μεγάλη ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια ζήτησαν οι εργαζόμενοι από υψηλόβαθμά στελέχη της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ, με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Χαροκόπο συναντήθηκε με τον διευθυντή Παραγωγής της επιχείρησης Δημήτρη Μεντικάνη και τον Διευθυντή ΔΕΘ κ. Γιώργο Σημαντηράκη.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες παραγωγής που έχουν τα δύο εργοστάσια στη Ρόδο και επισημάνθηκαν οι αδυναμίες παρουσιάζει το νέο εργοστάσιο που λειτουργεί στη Νότια Ρόδο.

«Επισημάναμε τα προβλήματα που παρουσιάζει το εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο. Ζητήσαμε να μην μεταφερθούν μηχανές από τον ΑΗΣ Σορωνής στην Κρήτη, γιατί αυτό θα είναι επιζήμιο για το νησί μας», δήλωσε στον Sky ο εκπρόσωπος τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ κ. Αντώνης Στεργάκης.

Ωστόσο η διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται να εμμένει στην απόφαση που έχει ληφθεί για την μεταφορά μηχανών από τον ΑΗΣ Σορωνής στην Κρήτη.

Απλά επισημάνθηκε στους εργαζόμενους ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφανθεί προσεχώς η … ΡΑΕ.
Ο κ. Στεργάκης τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευστάθεια του συστήματος.

«Μας έχουν υποσχεθεί ότι θα τοποθετηθούν σε λίγο καιρό τα πηνία που έχουμε ζητήσει για να εξασφαλιστεί η ευστάθεια στο σύστημα του εργοστασίου στη Νότια Ρόδο. Ελπίζουμε ότι θα γίνει αυτό και δεν θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του περασμένου Αυγούστου» , είπε ο κ. Στεργάκης.
Σε ότι αφορά τη ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια ο κ. Στεργάκης δήλωσε πως έχει φθάσει στο 50% της παραγόμενης ισχύος.
” Τη χειμερινή περίοδο δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.Μας ανησυχεί το φετινό καλοκαίρι”, ανέφερε ο κ. Στεργάκης.

 246 total views,  2 views today