Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφονται στην βορειοανατολική Αττική και στην Εύβοια.Μόνο η Εύβοια έχασε περίπου 500.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Συνολικά στη χώρα κάηκαν 800.000 στρέμματα.Η εικόνα από ψηλά, τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια, σοκάρει.

Το κοντράστ δε του πριν με το σήμερα είναι αποκαρδιωτικό.

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης

Η φωτιά στην Εύβοια όμως, συνεχίζει να απειλεί χωριά, δάσος και πόλεις όπως η Ιστιαία, με τους κατοίκους να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να προστατεύσουν το μέρος τους.

Στην περιοχή Καματριάδες στην Εύβοια, οι κάτοικοι με όσα μέσα διαθέτουν περιμένουν τη φωτιά να πλησιάσει στο μέρος που έχουν επλέξει να δώσουν μάχη με τις φλόγες, εξαιτίας της χαμηλής βλάστησης προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του μετώπου.

Αν η φωτιά εξαπλωθεί και παραπέρα θα κινδυνεύσουν σπίτια και μέρος του δάσους που δεν έχει καεί και οι φλόγες θα αρχίσουν να απειλούν την Ιστιαία

Με κλαδιά στα χέρια απέναντι στο πύρινο μέτωπο

Οι κάτοικοι με κλαδιά στα χέρια και πυροσβεστήρες  προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά όσο μπορούν, καθώς φαίνονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Παλεύουν στην  πρώτη γραμμή του πυρός με ένα μπουκάλι νερό στα χέρια. Απασφαλίζουν τους πυροσβεστήρες και ρίχνουν για να σώσουν ότι μπορούν από το οξυγόνο της ζωής τους.

 Οι φωτιά κατακαίει την Εύβοια για έβδομη μέρα και όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά θα είναι εκεί και το ξημέρωμα, με τους κατοίκους να είναι εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη της πολιτείας.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και η μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία

Η φωτιά έχει πάρει και πάλι διαστάσεις και καίει στην περιοχή από Γαλατσώνα προς Αβγαριά απειλώντας τα χωριά Γαλατσώνα, Αβγαριά, και Ασμίνι.

Νωρίτερα δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης της Αβγαριάς και των γύρω χωριών προς Ιστιαία για λόγους ασφαλείας.

Οι φλόγες μαίνονται και στις Καματριάδες. Αυτή την ώρα, η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν ώστε να μην περάσει στην απέναντι πλευρά, και ξεφύγει προς Ιστιαία, περιμετρικά της οποίας σε απόσταση 5 χλμ. γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Πηγή:in.gr

 

 

 249 total views,  4 views today