Σκηνές τριτοκοσμικές εκτυλίσσονται κάθε ημέρα φέτος στον αρχαιολογικό χώρο στο Μόντε Σμίθ εξαιτίας της έλλειψης χώρου υγιεινής για τους τουρίστες.

Στην περιοχή υπάρχουν τέσσερις τουαλέτες αλλά παραμένουν κλειστές γιατί δεν υπάρχει καθαρίστρια .

Την αρμοδιότητα δεν έχει το υπουργείο Τουρισμού αλλά το  υπουργείο Πολιτισμού και  η Αρχαιολογική Υπηρεσία που δεν μερίμνησε για την προκήρυξη μιας θέσης καθαρίστριας για την περιοχή.

« Όσες φορές ζητήσαμε να λειτουργήσουν οι τουαλέτες μας απάντησαν ότι δεν έχει προκηρυχθεί η θέση καθαρίστριας», δήλωσε στο skyrodos.gr o πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών κ. Αλέξανδρος Κολλιάδης.

Να σημειωθεί πως πέρσι και οι τέσσερις τουαλέτες λειτουργούσαν . Την ευθύνη για την καθαριότητα τους είχε μια καθαρίστρια μέλος του προσωπικού καθαρισμού του Καστέλο .
« Καθημερινά η καθαρίστρια έφευγε από το Καστέλο και πήγαινε και στην περιοχή του Μόντε Σμίθ», είπε ο κ. Κολλιάδης.

Αποτελεί απορίας άξιο γιατί δεν εφαρμόζεται η ίδια απόφαση και φέτος ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες και να μην αναγκάζονται να κάνουν τις φυσικές τους ανάγκες στο ύπαιθρο.

Όσο για τι κάνουν οι τουρίστες όταν πρέπει να κάνουν τις φυσικές τους ανάγκες; Όπως εξήγησε ο κ. Κολλιάδης κρύβονται πίσω από τους θάμνους …

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή καταλήγουν όλα τα τουριστικά λεωφορεία μετά τις μεγάλες εκδρομές στην Νότια Ρόδο και σε άλλα σημεία του νησιού. Μετά από το πολύωρο ταξίδι οι τουρίστες μετά αναζητούν τουαλέτα αλλά …μάταια.

Αποτέλεσμα είναι να έχει μετατραπεί η περιοχή γύρω από το ναό της Αθηνάς στο Μόντε Σμίθ και κοντά στο Αρχαίο Στάδιο σε ένα τεράστιο αποχωρητήριο.

 501 total views,  5 views today