«Απασφάλισε» ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην σημερινή συνεδρίαση του κόμματος του AKP, όπου και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των S-400 στην Τουρκία, αλλά και το σκηνικό έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ στην Ανατολικη Μεσόγειο ενώ άφησε αιχμές τόσο για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Πρόεδρο Μακρόν.

Οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας, μετά τη νίκη Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και με την κατάσταση της τουρκικής λίρας, «πιέζουν» τον κ. Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε ιδιαίτερα επιθετικές δηλώσεις, με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή την κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την πορεία των εξελίξεων σχετικά με τους S-400.

Επίθεση σε Τσίπρα για κυπριακή ΑΟΖ

Ειδικότερα, ο Ερντογάν, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως η Τουρκία δεν πρέπει να σκεφτεί καν να κάνει γεωτρήσεις στο Καστελόριζο δήλωσε τα εξής:

«Μιλάει μόνος του [ο Αλέξης Τσίπρας] και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις και θα λάβουμε μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις», είπε.
Έπειτα προσέθεσε ότι :

«Mέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’».
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως: «Διαθέτουμε 4 πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα.Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί και στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων μας θα συνεχίσουν τις έρευνες και γεωτρήσεις τους και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν πάρει, παίρνουν και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται κακοκαιρία την 28η Οκτωβρίου

Η δήλωση από το CNN Turk

“Geçmişte bizim böyle sondaj veya arama tarama gemilerimiz yoktu ancak kiralama sistemleriyle dünyadan bulabilirsen kiralayacaksın, gelip bu çalışmayı yürüteceksin ama şimdi hamdolsun hem arama hem de sondaj gemileri olmak üzere bu tür 4 gemiye sahip olduk. Şimdi bu gemilerimizle Doğu Akdeniz’de bu çalışmalarımızı sürdürmeye başladık ve sürdürme süreci artarak devam ediyor. Bütün bunlarla beraber bunların korumasını, güvenliğini de aynı şekilde Silahlı Kuvvetlerimizin ilgili birimleriyle yürütüyoruz.” diye Erdoğan,

Η δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας όπως γράφτηκε στο CNN Turk και αποτυπώνεται στο On Alert .

Πηγές On alert – CNN Turk

 214 total views,  2 views today