Νέα αεροδιακομιδή ασθενή με covid-19 από την Πάτμο, σε ειδική κάψουλα, έγινε χθες το βράδυ προς Ρόδο.

Πρόκειται για έναν 76χρονο που ήταν εμπύρετος και καθότι έχει υποκείμενα νοσήματα κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί με ελικόπτερο super puma μέσα στην ειδική κάψουλα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Πρόκειται για τη δεύτερη αεροδιακομιδή ασθενούς με κορωνοϊό από την Πάτμο που μεταφέρθηκε την τελευταία εβδομάδα για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Στο νησί καταγράφονται πλέον 22 κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να είναι σε άτομα νεαρής ηλικίας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί μαθητές, όπως δήλωσαν στον sky ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου Γιώργος Τσουκαλάς και ο Δήμαρχος Λευτέρης Πέντες.

Εντωμεταξύ υγειονομικό υλικό που απέστειλε στο Κέντρο Υγείας η Περιφέρεια είχε τεστ αντισωμάτων τα οποία δεν χρειάζονται στην παρούσα φάση οι γιατροί εκεί, όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο κ. Τσουκαλάς.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενούς εκπαιδευτικού από το νησί της Αποκάλυψης έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ενώ το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Πάτμο.

Τόσο ο Δήμαρχος Πάτμου Λ. Πέντες, όσο και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Πάτμου και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου-Πάτμου Γ. Τσουκαλάς ζητάνε την άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί και την παραμονή του εκεί για όσο διάστημα χρειασθεί, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ο Δήμαρχος τόνισε μιλώντας στον sky ότι η διασπορά του ιού στο νησί έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, ωστόσο συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, λέγοντας ότι οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση.

 1,270 total views,  4 views today