Ολοκληρώνεται με τη δενδροφύτευση για την προστασία του εντόμου και τον εμπλουτισμό της κοιλάδας ο προγραμματισμός των έργων στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, με την αντιστήριξη των πρανών, τις μελέτες υλοτομίας και πυρασφάλειας κλπ., ενώ για πρώτη φορά θα λειτουργεί και ο σταθμός των Α’ βοηθειών για την ασφάλεια των επισκεπτών, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης.

Το μουσείο ήταν ξεπερασμένο, όπως είπε, κι έγινε μία πολύ καλή μελέτη η οποία βρίσκεται στην Τ.Υ., εκτιμώντας ότι το επόμενο δίμηνο θα είναι έτοιμος και ο προϋπολογισμός του Μουσείου, για να αναβαθμισθεί και αυτή η παρέμβαση. “Έπρεπε να έχει μία αξιοπρεπέστατη παρουσία, ήταν απαρχαιωμένο και έπρεπε ν’ αναβαθμισθεί για να μπορεί και ο επισκέπτης να δει και τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού”, ανέφερε.

Αναλυτικά όπως επισήμανε:

● Ολοκληρώσαμε την αντιστήριξη των πρανών στο χώρο στάθμευσης με συρματοκιβώτια.

● Την στήριξη των πρανών εντός της κοιλάδας με κορμοδέματα.

● Ολοκληρώσαμε το δίκτυο οπτικών ινών εντός και περιφερειακά της κοιλάδας και τοποθετήσαμε κάμερες με νυκτερινή λήψη για την έρευνα του εντόμου σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΚΠΕ.

●Ολοκληρώσαμε τη μελέτη πυρασφάλειας, τοποθετήσαμε νέες πυροσβεστικές φωλιές, συντηρήσαμε και επεκτείναμε το δίκτυο και έγινε προμήθεια νέας εφεδρικής αντλίας.

● Κατασκευάσαμε σταθμό Α βοηθειών για πρώτη φορά για τη ασφάλεια των επισκεπτών μας όπου θα υπάρχει νοσοκόμα για τις πρώτες βοήθειες.

● Κατασκευάσαμε νέο κιόσκι για τους πυροσβέστες μας με νέο W C και πολυκουζινάκι.

●Εξοπλίσαμε το γραφείο με όλα τα ηλεκτρονικά μέσα για τον έλεγχο της κοιλάδας και τοποθετήσαμε τηλέφωνα ανάγκης εντός της κοιλάδας.

●Αντικαταστήσαμε τα προβληματικά δίκτυα ομβρίων και αποχέτευσης.

●Ολοκληρώσαμε τη μελέτη του μουσείου.

● Ολοκληρώσαμε τη μελέτη υλοτομίας η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήμαστε εν αναμονή της έγκρισης για την χρηματοδότηση του έργου.

●Καθαρίσαμε τα ανασχαιτικά φράγματα μετά από την άδεια της δασικής υπηρεσίας για την προστασία της κοιλάδας από τα φερτά των βροχοπτώσεων.

● Δημιουργήσαμε την νέα ιστοσελίδα για την κοιλάδα.

● Προμηθευτήκαμε νέα παγκάκια και νέα καλαθάκια απορριμμάτων.

●Συντηρήσαμε και ανακατασκευάσαμε την ξύλινη περίφραξη κατά μήκος του κεντρικού δρόμου.

Για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Αρχαγγέλου

“Η προσπάθεια μας να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας για την λειτουργία του παλαιοντολογικού μουσείου Αρχαγγέλου συνεχίζεται. Επειδή το έργο δεν είχε σχεδιασθεί ούτε υλοποιήθηκε από το Δήμο Ρόδου, υπάρχουν ελλείψεις σημαντικών στοιχείων, κι έτσι προσπαθούμε βήμα -βήμα να ενημερωθούμε αλλά και να βάλουμε το τραίνο στις ράγες για να φθάσουμε στη λειτουργία του μουσείου”, όπως είπε ο Γ. Ιατρίδης για το θέμα.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η προ ολίγων ημερών άφιξη του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Βελιντζέλου στη Ρόδο και με αυτοψία στο σημείο ήταν πολύ σημαντική. “Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση για τα εκθέματα, μέρος δε αυτών βρίσκεται στις αποθήκες στην Αθήνα (ΕΚΠΑ) και πολλά βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών και ακόμη δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες (μουσειακή, μουσειολογική, προθηκών και ειδικού φωτισμού) πέρα δε αυτών υπάρχουν οι φθορές αλλά και οι βανδαλισμοί που έχει υποστεί το κτήριο. Με υπομονή και επιμονή θα φθάσουμε στην Ιθάκη”, υπογράμμισε σχετικά.

Ακυρώνονται οι πολιτικοί γάμοι στις Πηγές Καλλιθέας

Αναφορικά με την ακύρωση δεκάδων πολιτικών γάμων που ήταν προγραμματισμένοι για φέτος το καλοκαίρι στις Πηγές Καλλιθέας, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης. ακυρώνονται όλοι όσοι ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Αυστραλία. Επίσης ακυρώθηκαν όσοι γάμοι ήταν προγραμματισμένοι για πριν τις 15 Μαίου ή κάποιοι άλλοι μετέφεραν για αργότερα την ημερομηνία. “Και όπως είναι λογικό, επιστρέφουμε τις προκαταβολές όσων είχαν καταβάλει, λόγω των ακυρώσεων. Παρόλα αυτά έχουμε 300 προγραμματισμένους για φέτος το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι δε θα έχουμε άλλες ακυρώσεις και θα πάνε ομαλά όλα”, σημείωσε επί του θέματος.

Αναφορικά με το ανοικτό θέατρο δίπλα από τη μεγάλη ροτόντα, ο κ. Ιατρίδης επισήμανε τα εξής: “αυτή τη στιγμή είμαστε στα μηχανολογικά και ο προϋπολογισμός εκτιμάται περίπου στο 1 εκ ευρώ. Αυτό το έργο είναι σχεδιασμένο περίπου 15 χρόνια και θα δώσει μια μεγάλη προστιθέμενη αξία στο μνημείο της Καλλιθέας. Είναι για 750 άτομα καθήμενους σε ένα υπέροχο τοπίο. Είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε πως στο επόμενο τρίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί και αυτή η μελέτη. Ολοκληρώνεται επίσης και η τοπογράφηση του ακινήτου πάνω από τις Πηγές Καλλιθέας. Ετοιμάζουμε το master plan για τη λειτουργία των ιαματικών πηγών, έχουμε μία συνεργασία με το ΕΚΠΑ και μας έχουν στείλει το σχεδιασμό και τη λειτουργία όσον αφορά τη λειτουργία τους. Σ΄αυτή τη φάση προχωράμε πολύ ικανοποιητικά και αυτό μπορεί να δώσει 12μηνη λειτουργία και να αναβαθμίσει περαιτέρω το νησί”.

 571 total views,  2 views today