Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να καταχωρήσουν αίτημα εμβολιασμού στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, εξέδωσε ο αρμόδιος επί της υγείας αντιδήμαρχος της Ρόδου.

Εξάλλου σε λειτουργία τίθεται  από σήμερα  το απόγευμα μετά τις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19,  καθώς  από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό  πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας θα γίνει στην σημερινή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00. Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

Η σχετική ανακοίνωση για τον εμβολιασμό που εξέδωσε ο δήμος της Ρόδου, ακολουθεί:

Όσοι συνδημότες μας ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν στη Ρόδο, με το εμβόλιο κατά του Covid-19, το οποίο θα γίνεται από τις 20 Ιανουαρίου, ανακοινώνεται ότι ανοίγει σήμερα το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορεί να καταχωρηθεί το αίτημά τους .

Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στην αυλή συνταγογράφηση, η ενημέρωση τους σχετικά με την ημερομηνία  ώρα και χώρο του εμβολιασμού τους θα γίνεται με λήψη σχετικού sms στο κινητό τους. Όσοι δυσκολεύονται να μπούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορούν να απευθύνονται για βοήθεια στα φαρμακεία ή στα κέντρα υγείας της περιοχής τους.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την υποβολή του αιτήματος είναι www.emvolio.gov.gr η πρόσβαση στην οποία γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet.

Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις παραμένουμε στην διάθεση σας.

 Με εκτίμηση, Δρ. Παναγιώτης Ι. Σταμάτης, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Προστασίας Περιβάλλοντος & Πρωτογενούς Ανάπτυξης

 1,563 total views,  2 views today