Δημιουργείται το Δάσος της TUI σε πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου

164

Η αναδάσωση πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου από το TUI Care Foundation, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης του Ομίλου TUI που πραγματοποιείται στη Ρόδο.

Το TUI Forest, με αυτοφυή, ανθεκτικά στη φωτιά δέντρα θα ξεκινήσει να δημιουργείται από το 2024. Ως μέρος του έργου, θα αναπτυχθούν τουριστικές εμπειρίες με βάση τη φύση για τον τοπικό πληθυσμό και για τους παραθεριστές. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της διατήρησης της φύσης και του αειφόρου τουρισμού. Επίσης, εκπονούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία για παιδιά και νέους.

Ο Sebastian Ebel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, είπε:

“Το Νότιο Αιγαίο περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους επισκέπτες του TUI. Ο Περιφερειάρχης κ.Χατζημάρκος μας έχει δείξει εντυπωσιακά ότι η περιοχή δεν αντιπροσωπεύει μόνο ένα πρώτης τάξεως τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο του Co-Lab Rhodes, εδώ πραγματοποιείται υποδειγματική δουλειά για τον βιώσιμο μετασχηματισμό του κλάδου μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένας από τους ιδρυτές αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας, τόσο ως εταιρεία όσο και με το ανεξάρτητο TUI Care Foundation. Η αειφορία είναι κορυφαία προτεραιότητα για την TUI και ως εκ τούτου ήταν επίσης ένα σημαντικό θέμα στο συνέδριο διαχείρισης».

Το TUI Forest Rhodes θα είναι μέρος του διεθνούς προγράμματος TUI Forests του TUI Care Foundation. Με τη φύτευση δέντρων, τα δάση TUI δημιουργούνται παγκοσμίως, δημιουργώντας νέους φυσικούς οικοτόπους και δίνοντας στον τοπικό πληθυσμό καθώς και στους παραθεριστές την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά το φυσικό δασικό περιβάλλον. Πριν από λίγες μέρες, το TUI Care Foundation, μαζί με την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, παρουσίασαν ένα εκτεταμένο έργο αναδάσωσης στη Μαγιόρκα.

Ο Thomas Ellerbeck, Πρόεδρος του TUI Care Foundation, είπε:

“Με το Destination Co-Lab Rhodes, επιδιώκουμε μια ολιστική προσέγγιση για τον βιώσιμο μετασχηματισμό του τουρισμού στο νησί. Τα δάση είναι επενδύσεις στο μέλλον. Ο πλήρης αντίκτυπός τους στη βιοποικιλότητα και Η ανθεκτικότητα ξεδιπλώνεται σε μια περίοδο δεκαετιών. Στόχος μας είναι να φυτέψουμε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δέντρα σε δάση TUI σε όλο τον κόσμο τα επόμενα τρία χρόνια. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν ότι ο τουρισμός είναι ένας μοχλός θετικής αλλαγής – σήμερα, στο μέσο και στο μακροπρόθεσμα.”

Οι πελάτες της TUI στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μπορούν να υποστηρίξουν το πρόγραμμα TUI Forests του TUI Care Foundation υιοθετώντας ένα δέντρο κατά την κράτηση ταξιδιού στους αντίστοιχους ιστότοπους της TUI. Οι υιοθεσίες δέντρων θα είναι επίσης διαθέσιμες σύντομα για κρατήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία TUI. Άλλες αγορές TUI εργάζονται για την εισαγωγή τους.