Δεν έχουν τέλος οι “αφίξεις” παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά. Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό 32 παράτυποι μετανάστες, στο Φαρμακονήσι και εννέα στη Σύμη.
Αναλυτικότερα:
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) αλλοδαπών  προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά τους στην προβλήτα Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Και άλλοι μετανάστες στη Σύμη
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ” ν. Σύμης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

 198 total views,  2 views today