Στον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες , στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Κω.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ” ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος, το οποίο ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, το οποίο οδηγήθηκε στο λιμένα Κω, ενώ συνελήφθησαν οι αλλοδαποί διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και ο χειριστής του ταχύπλοου που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
Και δεύτερο περιστατικό

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες , στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για λέμβο σε δυσχερή θέση στην
στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ” ν. Κω.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε, υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, ακινητοποιημένη την ανωτέρω λέμβο και την συνόδευσε με ασφάλεια στην περιοχή του “ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ”.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 348 total views,  5 views today