Ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr για θέματα πανδημίας, το γεγονός ότι το νησί παραμένει σε αυστηρό lockdown για 6η συνεχόμενη εβδομάδα καθώς και τα ενεργά κρούσματα στο νησί.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με την παραμονή της Καλύμνου για 6η συνεχόμενη εβδομάδα στο βαθύ «κόκκινο» ο Δήμαρχος είπε:

Είχαμε όλοι κρυφές ελπίδες ότι με τη σταθεροποίηση των ενεργών κρουσμάτων, θα υπήρχε έξοδος από το «βαθύ κόκκινο»

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και δεν είναι θέμα τοπικών αρχών αλλά της Επιτροπής Επιδημιολόγων που με βάση τα στοιχεία που έχει, προτείνει στην Κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει.

Όπως  είπε ο Δήμαρχος, κάθε Δευτέρα έχουμε επίσημη ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Την περασμένη Δευτέρα είχαμε 22 ενεργά κρούσματα, ενώ την εβδομάδα αυτή είχαμε άλλα 9 νέα κρούσματα. Αν αφαιρεθούν αυτά που πέρασαν οι ημέρες και έγιναν αρνητικά έχουμε  περίπου 22-23 ενεργά.

Συμπληρώνοντας ο Δ.Διακομιχάλης είπε, ότι τη Δευτέρα θα ενημερωθούμε για τον ακριβή αριθμό. Όπως φαίνεται ο αριθμός αυτών των ενεργών κρουσμάτων σύμφωνα με τους επιδημιολόγους δεν επιτρέπει να βγούμε από το «βαθύ κόκκινο» και βέβαια δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση της Καλύμνου όπως κάποιοι λένε.

Εμείς είμαστε ο τελευταίος τροχός ,οι επιδημιολόγοι έχουν την ευθύνη να αποφασίζουν. Καμιά Τοπική Αρχή δεν φταίει που παραμένει η Κάλυμνος στο «βαθύ κόκκινο».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΟΡΩΝ 2 ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στη συνέχεια απαντώντας για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη δυνατότητα  μεταφοράς των σορών των δύο συμπατριωτών μας από την Κρήτη, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή, στην Κάλυμνο ,είπε ότι έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις για να βρεθεί λύση .Όπως τόνισε τα ισχύοντα πρωτόκολλα είναι αυστηρά και δεν επιτρέπεται η ταρίχευση που θα έλυνε και το πρόβλημα

ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ

Τέλος είπε ότι γίνονται ενέργειες για έκτακτη χρηματοδότηση, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις του νησιού που παραμένουν κλειστές με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη φωτισμού.

 247 total views,  2 views today