Διακοσταματίου: Αντί της ιδιωτικοποίησης που θα αυξήσει την τιμή του νερού, κατάργηση του τέλους έργων !

470

«Είμαστε  κατά της  ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση του νερού γιατί υπάρχει κίνδυνος για τους δημότες. Δεν είναι μόνο θέμα εργαζομένων . Το  νερό δεν το πίνουν  μόνο οι εργαζόμενοι αλλά όλος ο κόσμος. Είναι θέμα ζωής του ανθρώπους».

Αυτό υπογράμμισε  μιλώντας σήμερα στον Sky ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου με αφορμή τη διαβούλευση του επίμαχου νομοσχεδίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε διαβούλευση νομοσχέδιο που οδηγεί στην μετονομασία της ΡΑΕ που θα περιλαμβάνει την ανακύκλωση των αποκομιδή και τη  διαχείριση του νερού. Δεν  μιλάμε για την παραγωγή αλλά για  τη διανομή του ύδατος», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου που αναφέρθηκε και στο  Συμβούλιο  της Επικρατείας που αποφάσισε πως το νερό δεν είναι εμπορεύσιμο είδος.

«Το νερό είναι αναγκαία συνθήκη ζωής για τους πολίτες. Δεν μπορεί  να εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Είναι αναγκαίο να φτιάξουμε ένα καλό δικτυο διανομής νερού. Αυτό είναι προτεραιότητα της παράταξης μας», τόνισε.

Υπάρχουν κάποια πράγματα είπε ο κ. Διακοσταματίου που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα.

«Οι ιδιώτες έχουν σκοπό το κέρδος. Η ΔΕΥΑΡ πρέπει  να τηρεί τις ισορροπίες  και να λειτουργεί καλά. Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται. Με την ιδιωτικοποίηση δεν θα μειωθεί η τιμή του νερού. Για να γίνει αυτό πρέπει να καταργηθεί το τέλος έργων. Αυτό θα κάνουμε εμείς», δήλωσε ο κ.Διακοσταματίου.

Στο τέλος Μαρτίου η ανακοίνωση  της ιδρυτικής διακήρυξης  και το όνομα της παράταξης

Στο τέλος Μαρτίου θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης που  θα διεκδικήσει το Δήμο της Ρόδου στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Προς το τέλος Μαρτίου εκτός απροόπτου  θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης και το όνομα της. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή των πολιτών. Θέλουμε να δείξουμε πως πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει. Ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών για όλη την πενταετία. Μιλάμε για μια ζωντανή παράταξη  που θα αντιμετωπίζει α προβλήματα όλου του νησιού», δήλωσε.

Σχολίασε ο κ. Διακοσταματίου και τη φωτογραφία του την ημέρα του εορτασμού της επετείου για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Ακούστε το ηχητικό εδώ :