Διαμαρτυρία για το ιατρείο Γενναδίου

522

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 11 το πρωί στο νοσοκομείο κάτοικοι της Νότιας Ρόδου.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας και ειδικά το γεγονός ότι το ιατρείο στο Γεννάδι δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Νότιας Ρόδου η πρόταση πρόταση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για λειτουργία του ιατρείου Γενναδίου με εφημερία ετοιμότητας δεν λύνει το πρόβλημα

«Όχι μόνο λύση δεν βρήκαν λοιπόν, αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους κατοίκους όσο για τους αγροτικούς γιατρούς. Ας σκεφτούμε πώς θα μπορεί ένας γιατρός να αντιμετωπίσει νηφάλια ένα επείγον περιστατικό μετά από τέτοια εξαντλητικά ωράρια», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
«Μετά από τόσες απώλειες ανθρώπων και ενώ κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε την επόμενη, ενώ οι παροχές υγείας που έχουμε στη νότια Ρόδο δεν είναι ούτε υποτυπώδεις, η κυβέρνηση επιλέγει να εμπαίζει τους κατοίκους με δήθεν λύσεις.

Αυτή τη φορά μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί. Με τη «λύση» που εφάρμοσε για το Π.Ι. Γενναδίου ουσιαστικά υποχρεώνει τους αγροτικούς γιατρούς να κάνουν απλήρωτες εφημερίες «εκ περιτροπής», όπως αναφέρεται στην οδηγία που τους έστειλε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, προτείνοντάς τους μάλιστα να παραμένουν κατά την εφημερία τους στο διαμέρισμα του ιατρείου, ώστε να «μεταβαίνουν σε αυτό στο ελάχιστο δυνατό χρόνο, όταν παραστεί ανάγκη». Φυσικά, δεν έχουν καμία απαλλαγή βάρδιας την επόμενη μέρα, που σημαίνει ότι ο εφημερεύων γιατρός θα βρίσκεται σε υπηρεσία από τις 9:00 της μίας ημέρας έως τις 14:00 της επόμενης! Επιπλέον θα υποχρεούνται να κάνουν και τις ενεργές τους εφημερίες στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.

Όχι μόνο λύση δεν βρήκαν λοιπόν, αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους κατοίκους όσο για τους αγροτικούς γιατρούς. Ας σκεφτούμε πώς θα μπορεί ένας γιατρός να αντιμετωπίσει νηφάλια ένα επείγον περιστατικό μετά από τέτοια εξαντλητικά ωράρια.

Δεν ζητάμε μπαλώματα για τα μάτια του κόσμου. Ζητάμε να έχουμε τις υποδομές υγείας που δικαιούμαστε! Να ξαναρχίσουν άμεσα οι καθημερινές κανονικές ενεργές εφημερίες στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ όπως ίσχυε μέχρι 31/08/2019, να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, με ασθενοφόρο, να αναβαθμιστεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει! Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας πολύμορφα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε όλους τους Νοτιοροδίτες, είτε διαμένουν στη νότια Ρόδο είτε στην πόλη της Ρόδου, τους προέδρους, τα τοπικά συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών μας, τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 11:00 στο νοσοκομείο Ρόδου».