Συνεδρίασε με επιτυχία το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου στη Ρόδο υπό του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου παρουσία και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκου Θεοδωρίδη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν προληπτικές δράσεις από τους συναρμόδιους – συνυπεύθυνους φορείς εν όψει της αντιπλημμυρικής περιόδου  και έγινε αποτίμηση της Αντιπυρικής Περιόδου που έληξε πρόσφατα και των σεισμικών φαινομένων που ευτυχώς μόνο παροδικά εμφανίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά μας.

Επίσης έγινε αναφορά για τον προγραμματισμό των ενεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον καθαρισμό των ρεμάτων και ζητήθηκε η επιτάχυνσή τους και η συνεργασία όλων των φορέων. Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξουν διαρκείς δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων.

Ανακοινώθηκε η ενίσχυση με εξοπλισμό των εθελοντικών οργανώσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τονίστηκε ομόφωνα η στήριξη για τη συνέχιση λειτουργίας της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.,, να πραγματοποιηθούν Συντονιστικά Τοπικά Όργανα εντός των προσεχών ημερών σ’ όλους τους δήμους των νησιών μας και τηρήθηκε 1’ λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τις πρόσφατες καλοκαιρινές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Τέλος, επισημάνθηκε η διαρκής επαγρύπνηση όλων των φορέων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας και ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε τις κρατικές αρχές (Πυροσβεστική, Στρατό, Αστυνομία, Λιμενικό), τους συναρμόδιους  κρατικούς φορείς και τους εθελοντές για την αποτελεσματικότητα και την ετοιμότητα που επιδεικνύουν.

 202 total views,  2 views today