Είναι εφικτό δια της νομικής οδού να διατηρηθεί η ΕΤΑΙ. ΠΡΟ. ΦΥ.ΚΑ χωρίς η διοίκηση της να υποστεί κυρώσεις μέχρι να ψηφιστεί η τροπολογία που θα παρατείνει το καταστατικό της.

Αυτό προέκυψε από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής ‘Ενωσης Δήμων υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ.Αγαπητού Πάλλα.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο εκτός από τον αντιδήμαρχο, το μέλος της διοίκησης κ. Μ Σταυρής, ο διευθυντής της εταιρείας κ. Γιωτόπουλος ο νομικός της ΠΕΔ κ. Νίκος Πέρος, ο νομικός εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ γεγονός που στηλίτευσε ο κ. Σταυρής αποκαλώντας τον κ. Ρεσβάνη τσάμπα μάγκα με αφορμή τις δηλώσεις του στον Sky πριν λίγες ημέρες.

« Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για την εταιρεία. Τώρα συνδίασαν τις δηλώσεις του κ. Πάλλα με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στο Μάτι.Τσάμπα μάγκας είναι», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Σταυρής.

Στο ιστορικό της υπόθεσης και στις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει για να διατηρηθεί σε λειτουργία η εταιρεία αναφέρθηκε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος κ. Πάλλας.
«Θα ήθελα να είναι εδώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας εδώ για να ακούσει. Η θητεία μου λήγει στις 31 Αυγούστου . Θα ήθελα να έχω διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παραπεμφθώ εγώ και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για παράβαση καθήκοντος. Να μην ξεχνάμε ότι επί θητείας του κ. Μαχαιρίδη και του κ. Κουρουνάς στην Περιφέρεια και το Δήμο αντίστοιχα βρέθηκα στην εντατική για το θέμα αυτό», τόνισε ο κ, Πάλλας και πρόσθεσε πως ζήτησε μεν συνάντηση με τη νέα δημοτική αρχή για το θέμα αυτό αλλά δεν έγινε ακόμη.

Την άποψη ότι το καταστατικό της εταιρείας έληξε στις 9 Δεκεμβρίου του 2018 ( όπως είχε αναφέρει τότε το skyrodos.gr) και αυτόματα η εταιρεία μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης
«Το ότι « τρενάρισε» η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας οφείλεται στον αγώνα του Αγαπητού Πάλλα», τόνισε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νομικός της ΠΕΔ Νίκος Πέρρος που αναφέρθηκε στο όραμα που είχε για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ ο δήμαρχος τότε Γιώργος Γιαννόπουλος όταν την δημιούργησε.

«Κανένας στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν κατανόησε τη σοβαρότητα του θεσμού της ΕΤΑΙ ΠΡΟ. ΦΥ.ΚΑ . Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και ο κ. Σαντορινιός έδειξε ενδιαφέρον. Αν εστιάζαμε μόνο στο υπουργείο Ναυτιλίας η τροπολογία θα είχε περάσει. Κάποιοι στην Περιφέρεια όμως θέλησαν να εμπλέξουν στην υπόθεση το υπουργείο Εσωτερικών και αυτό ήταν το λάθος και προκάλεσε εμπλοκή» τόνισε ο κ. Πέρρος και πρόσθεσε πως αν το θέμα δεν τακτοποιηθεί σε δύο μήνες τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί Λέρου

Τόνισε δε πως  το γεγονός ότι η εταιρεία είναι υπό εκκαθάριση, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο δίνουν την ευχέρεια στον κ. Πάλλα να παραμείνει χωρίς συνέπειες στην προεδρία της μέχρι τον Οκτώβριο.

Το εγκώμιο του κ. Πέρρου έπλεξε στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Κόκκινος που αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της εταιρείας αλλά και στο ζήλο των εργαζομένων της.

«Δεν θα ξεχάσω τον αγώνα που έδιναν οι εργαζόμενοι με τις πλημμύρες στην Ιαλυσό. Η εταιρεία πέρασε από πολλά προβλήματα. Όλα αντιμετωπίστηκαν. Στη νομική και στην πολιτική όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχει και η διαδικασία των αδρανών εταιρειών που δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση της να παραμείνει . Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ενδιαφέρεται γι α την υπόθεση, όπως και ο νέος δήμαρχος και είναι σε επικοινωνία με το ΥΠΕΣ. Ενδιαφέρον έχουν δείξει ο υφυπουργός κ. Μ Κόνσολας και όλοι οι βουλευτές. Λύση θα δοθεί», τόνισε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως βούληση είναι να μην έχει συγκεκριμένη διάρκεια το καταστατικό της εταιρείας για να μην ξαναπροκύψει πρόβλημα.

«Δεν ήρθε να υπογράψω τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της εταιρείας. Να δοθεί λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί» , τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σ Χατζησάββας.

Οι δηλώσεις το πρωί στον Sky

“Δεν μπορώ να παρατείνω τη λειτουργία της εταιρείας αν δεν έχει επεκταθεί το καταστατικό της. Δεν έχω πρόθεση να την κλείσω αλλά πρέπει να διασφαλίσω τον ευαυτό μου. Δεν θα ήθελα να έχω κυρώσεις για παραβίαση του νόμου. Μέχρι τώρα ρισκάρισα τη λειτουργία της με τη προυπόθεση να μην γίνεται καμια δαπάνη . Πρέπει να έχω διαβεβαίωση και από τη νέα δημοτική αρχή”, δήλωσε στον Sky σήμερα το πρωί , ο κ Πάλλας και πρόσθεσε πως η τροπολογία έχει κατατεθεί ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών.
Συμφωνία όμως με τη νέα δημοτική αρχή για την συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας δεν υπήρξε μέχρι τώρα.

Μιλώντας στον Sky ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Μιχάλης Κόκκινος. αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει κάνει ο κ. Πάλλας, για να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

“ Από την αρχή δεν έγινε πρόβλεψη ώστε το καταστατικό της εταιρείας να είναι αορίστου χρόνου. Εφόσον είναι ανοικτή η εταιρεία για έξι μήνες δεν υπάρχει θέμα να μην συνεχίσει να λειτουργεί.Δεν πρέπει να την κλείσουμε, αλλά, να την παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή για να πάρει την παράταση. Θα κοιτάξουμε να δούμε πως θα καλύψουμε τον κ. Πάλλα . Αυτό το λέω αν δεν προλάβουμε τους χρόνους με την κατάθεση της τροπολογίας” ,δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος.

 128 total views,  2 views today