Διευκρινήσεις του Δήμου Πάτμου για τα κρούσματα και δηλώσεις του Διευθυντή Κ.Υ.

877

Ο Δήμος Πάτμου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως το νησί εμφανίζει μεμονωμένα κρούσματα και για το λόγο αυτό παρακολουθείται από τον ΕΟΔΥ, ενώ δε συντρέχει λόγος για τη λήψη επιπλέον μέτρων.

«Ο χάρτης της Ελλάδας στιγματίστηκε αδίκως με 10 νέα σημεία, χωρίς να υπάρχει λόγος τόσο εκτεταμένης δημοσιότητας που είχε απλά τη μορφή «έκκλησης». Απευθύνουμε μήνυμα στους αρμόδιους να επικοινωνούν πρωτίστως με τις τοπικές αρχές για αποτελεσματικό συντονισμό και συν-διαχείριση της κατάστασης με πραγματικούς και όχι με τηλεοπτικούς όρους, ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά σύγχυση σχηματίζονται λανθασμένες εντυπώσεις», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λευτέρης Πέντες.

Από την πλευρά του -με γραπτή δήλωσή του- ο παθολόγος-Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου Γιώργος Τσουκαλάς, υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του Δήμου βγήκε με καθυστέρηση και όχι στο ύψος των περιστάσεων, τονίζοντας τα εξής:

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Η Πάτμος με τα δεδομένα αυτής τής στιγμής σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηριστεί περιοχή με κόκκινο σε σχέση με την επιδημία.

Αν έχουν τηρηθεί τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και αυτήν την εντύπωση δίνουν τα δεδομένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο δεν μπορεί να γίνει διασπορά από κάποια άλλη πηγή πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον κίνδυνο.

Οι εμβολιασμοί είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο στην Πάτμο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος. Αντίθετα σε εθνικό επίπεδο είναι πολύ πίσω από τον προγραμματισμό πού προπαγάνδιζαν οι κυβερνώντες. Οι λόγοι έχουν αναλυθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Η είδηση ότι η Πάτμος είχε μπει στο βαθύ κόκκινο μόνο γέλια θα μπορούσε να τροφοδοτήσει προχθές. Όμως έκανε ζημιά. Προκαλεί εντύπωση η μη άμεση αντίδραση από τον Δήμο, τούς συλλόγους επιτηδευματιών, ξενοδόχων. Η ανακοίνωση του Δήμου με καθυστέρηση και όχι στο ύψος των περιστάσεων.

Εξαίρεση αποτέλεσε η τοπική εφημερίδα πού αντέδρασε άμεσα και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των αρμοδίων.

Θα πρέπει να πούμε στη διοίκηση τού δήμου ότι στο νησί αντιπροσωπεύει την πολιτική προστασία και για τόσο σοβαρά θέματα ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να συζητήσει με τον δήμαρχο και να ρωτήσει την γνώμη τού.

Από την άλλη προέχει η υγεία και η ζωή των πολιτών από τα οικονομικά συμφέροντα. Και αν χρειαστούν που δεν χρειάζονται αυτή την στιγμή περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.