Δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια ζητά ο Αναστάσης

329

«Μια θέση στον ήλιο», κατά τη λαϊκή ρήση  και μια ζωή κανονική όπως έχουν όλοι οι άλλοι συμπολίτες μας διεκδικεί ο Αναστάσης.

Περισσότερο θέλει όπως είπε σήμερα στον Sky  να αποκτήσει ένα σπίτι και μια μόνιμη δουλειά για να μπορέσει να τα βγάζει πέρα και να ζει με αξιοπρέπεια.

Ο Αναστάσης εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων  έμεινε χωρίς στέγη. Μέχρι  και πριν λίγο καιρό έμενε  στην Κρεμαστή. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που έμενε  όμως δεν του επέτρεψε να το χρησιμοποιεί άλλο καθώς τα λιγοστά χρήματα του δεν έφθαναν για τη δαπάνη.

Ετσι αποφάσισε να έρθει στην πόλη. Δεν έχει όμως που να μείνει ούτε και μόνιμη δουλειά για να εξασφαλίζει ένα μεροκάματο πάνω στο οποίο να μπορεί να  στηριχθεί.

Μοναδικό του στήριγμα όπως εξήγησε , είναι ένας φίλος του με τον οποίο κάνει κάποια μεροκάματα ίσα για να  επιβιώνει.

Απευθύνθηκε στην Πρόνοια για βοήθεια και του δόθηκε. Λαμβάνει ένα επίδομα που όμως δεν επαρκεί για να μπορέσει να ζήσει όπως όλοι οι άλλοι.

Και επειδή τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε για τα βασικά ο Αναστάσης όπως είπε σήμερα  πηγαίνει κάθε ημέρα στο συσσίτιο του Δήμου Ρόδου και λαμβάνει τροφή.

Το πενιχρό του επίδομα ο φίλος του και το συσσίτιο του Δήμου είναι αυτά που έχει, όλα και όλα,  καθώς οι γονείς του δεν είναι στη ζωή  για να του δώσουν ένα στήριγμα .

Ζητά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια μια δουλειά και ένα σπίτι. Όπως όλοι οι άλλοι…