Δικαίωση για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής με βολές σε αντιπολίτευση και sites

912

Να ζητήσουν συγνώμη ζητούν από τα μέλη της  αντιπολίτευση τα  σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κριτική που ασκήθηκε σε ότι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο διαγωνισμό για την τοποθέτηση  φωτιστικών Led.

Σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή σήμερα το μεσημέρι , υπεραμύνθηκαν  της πολιτικής που ακολουθήθηκε κατηγόρησαν τα μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας για… εκτόξευση λάσπης άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγών στη δικαιοσύνη.

Δεν παρέλειψαν να στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα ΜΜΕ που ακολουθούν διαφορετική τακτική και δεν αρέσκονται στο … λιβάνισμα της σημερινής  περιφερειακής αρχής.

Έκαναν λόγο για δυό -τρια  ψευτοsite και όταν κλήθηκαν να τα ονοματίσουν ένα ένα, περιορίστηκαν   να κάνουν κύκλους κριτικής  γύρω από τη συνάδελφο και εκπρόσωπο του site  iporta  κ. Τζίνα Δαβιλά.

Aναλυτικότερα την συνέντευξή άνοιξε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης ο οποίος κατηγόρησε τα μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας που άσκησαν κριτική  στις διαδικασίες του διαγωνισμού ότι δεν ήθελαν να υλοποιηθεί το έργο και ακόμη και τώρα προσπαθούν να το εμποδίσουν.

« Ένα μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η Ρόδος θα ξεκινήσει. Στη διάρκεια της θητείας την κοινή γνώμη απασχόλησαν δύο φορές οι αντιρρήσεις της μειοψηφίας. Τότε  βγήκαν από τα « τείχη»  των συνεδριάσεων  και έμαθε η κοινή γνώμη τι έγινε σε δύο περιπτώσεις. Η μια ήταν για το Φράγμα Γαδουρά και η άλλη τα φωτιστικά LED. Και στις δύο περιπτώσει τυγχάνει να έχει αποκλειστεί ο ίδιος oικονομικός  φορέας. Υπάρχουν συνάδελφοι που με έργα και λόγια μέχρι την  τελευταία στιγμή μάχονται  έως και τώρα που μιλάμε το έργο. Δεν ήθελαν να γίνει . Υπάρχουν έγγραφα που τους διαψεύδουν όμως . Είναι αυτά που έχουν αποστείλει στον Εισαγγελέα το Ελεγκτικό Συνέδριο  και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όλα θα πέσουν. Όπως έγινε και στην περίπτωση του φράγματος Γαδουρά και δικαιώθηκε  πανηγυρικά η Οικονομική Επιτροπή», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης και πρόσθεσε ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει δικαιωθεί και στην υπόθεση που αφορά το διαγωνισμό για τα LED.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής «είδαν» παραπέρα από τις επιτροπές διαγωνισμού

«Και για τα δύο έργα η Οικονομική Επιτροπή «είδε»  παραπέρα από τις επιτροπές Διαγωνισμού. Και τις δύο φορές πήρε την ευθύνη και έκανε κάτι που δεν το ζητούσαν οι αρμόδιες επιτροπές και δικαιώθηκε. Και για τα Led για τα οποία μας κατηγόρησαν ότι κάναμε το άσπρο μαύρο και τα άλλα συκοφαντικά που εξαπέλυαν μαζί με τη λάσπη. Όλα έπεσαν στο κενό και δικαιώθηκε πανηγυρικά η Οικονομική Επιτροπή», τόνισε ο κ Ζαννετίδης και πρόσθεσε πως όλα αξιολογούνται και ποινικά.

«Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις αποφάσεις μας. Οφείλω να πω ότι άλλοι μας πήραν στη δικαιοσύνη και εμείς θα απαντήσουμε πολύ γρήγορα»,  ανέφερε ο κ. Ζαννετίδης.

«Επειδή οι εργολάβοι της λάσπης συνεχίζουν θυμίζω ότι υπάρχουν μέλη τους που μάχονται λυσσωδώς για το έργο. Ποιος είναι αυτός που θέλει το έργο; Οι καταγγέλλοντες ; Αναφέρονται στην 127 απόφαση προδικαστικών προσφυγών. Μη αναγνωρίζοντας τις αποφάσεις του ελεγκτικού που μας δικαιώνουν. Το κρύβουν γιατί δεν μπορούν να το πουν. Υπάρχει και η δικαιοσύνη που θα λάμψει» είπε  ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Σχετικά με τη τοποθέτηση των φωτιστικών ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε ότι   πρέπει ο ανάδοχος να προσκομίσει τα δικαιολογητικά  να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο.

«Το έργο αφορά  το κεντρικό δίκτυο και εσωτερικούς επαρχιακούς δρόμους. Σε επόμενη φάση θα τοποθετηθούν στη Νότια Ρόδο» .

Μ.  Μπαρικανάκης : Αυτοδιοικητική… δικαίωση

Με τη λέξη δικαίωση ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπαριανάκης.

« Νιώθω δικαίωση και …αυτοδιοικητική ικανοποίηση γιατί μας λοιδορούσαν, μας κατηγορούσαν επί τέσσερις μήνες καθημερινά. Σε site στα μέσα ενημέρωσης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο  έλεγαν ,  ότι εμείς είμαστε αυτοί που κρυβόμαστε ως εργολάβοι δηλαδή ότι κρύβουμε σκοπιμότητες.  Και αυτό γιατί ακολουθούσαμε τις  οδηγίες των υπηρεσιακών παραγόντων και του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας κ. Γιώργου Φιλιππάκου .

Ο κ. Μπαριανάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της αυτοδιοίκησης.

«Με λυπεί αφάνταστα γιατί συνάδελφοι έχουν ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της αυτοδιοίκησης.Μας αναγκάζουν και μας να αμυνθούμε για να βρούμε τη δικαίωση που  ήρθε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως παλαιότερο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής θυμάμαι ότι δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα. Έχουν γίνει εκατοντάδες έργα για τα οποία υπήρξαν ενστάσεις. Αυτό είναι θεμιτό. Όχι όμως να μας σέρνουν στα δικαστήρια να μας ρίχνουν καθημερινά λάσπες επί μήνες. Η αποκατάσταση της εντιμότητας και της τιμιότητας των ανθρώπων που υπηρετούν αυτούς τους θεσμούς ορίζει την αποδοχή του λάθος. Να ζητήσουν συγνώμη και να αποδεχθούν ότι έκαναν λάθος. Δυστυχώς άνθρωποι που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση είτε ως περιφερειακοί είτε ως νομαρχιακοί σύμβουλοι ή ως δήμαρχοι έδειξαν το πρόσωπο τους. Εμείς έχουμε σκοπιμότητα επειδή εφαρμόζουμε τη νομιμότητα  ή αυτοί με τις  πράξεις τους και τις τοποθετήσεις τους; Νιώθω υπερήφανος γιατί συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι . ¨Όλα  τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής προσφέρουμε στα κοινά. Η απόφαση του ελεγκτικού μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε  και την επόμενη τετραετία», είπε ο κ. Μπαριανάκης.

Τι θα έλεγαν τα  ψευτο site αν η απόφαση το ελεγκτικού ήταν αρνητική ;

Στη συνέχεια ο κ. Μπαριανάκης,  απευθυνόμενος στους ρεπόρτερ ρώτησε:

« Αν αγαπητοί ρεπόρτερ  ήταν καταδικαστική η απόφαση  σήμερα τι θα συζητούσαμε; Τι  θα έλεγαν όλοι; Τι θα έλεγαν τα ψευτο site και  τα μέσα ενημέρωσης που μας λοιδορούσαν; Τι θα έλεγαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι για το θέμα αυτό;»

Χ. Μπάρδος: Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν χρειάζονται καθοδήγηση από κανένα

Σε τέσσερις παρατηρήσεις βάσισε την τοποθέτηση του στη συνέχεια ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος.

1η Παρατήρηση :Δεν εκχωρώ και δεν μοιράζομαι το συναίσθημα της δικαίωσης με κανένα εκτός από τον περιφερειάρχη τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής και τους πολίτες. Είναι δικό μας το συναίσθημα αυτό.

2η Παρατήρηση:  Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν χρειάζονται καθοδήγηση από  κανένα εκτός περιφέρειας και εμπειρογνωμόνων για να πράξει τα δέοντα.   Όπως εμπιστευθήκαμε τους εμπειρογνώμονες το τεχνικό και νομικό τμήμα για το Φράγμα το ίδιο πράξαμε και για τα Led.

3η Παρατήρηση : Έχω βάλει με υπερηφάνεια και νόμιμα την υπογραφή μου για μεγάλα έργα και όχι  σε μηνύσεις και αναφορές στον Εισαγγελέα.Είμαι  υπερήφανος για αυτό .

4η Παρατήρηση: Όπως η Ρόδος έχει νερό και δεν έχει διψάσει κάτοικος ή επισκέπτης  θα πρέπει να έχει και φωτισμό.

 Δ. Τσοπανάκης :Να ζητήσουν συγνώμη για τη στάση τους

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης που αναφέρθηκε στους λόγους επανάληψης του διαγωνισμού.

«Μπορούσαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη όταν βρέθηκαν ζητήματα στο διαγωνισμό. Θα δικαιωνόμασταν. ¨Όμως θα χάναμε χρόνο. Έτσι επιλέξαμε να τον επαναλάβουμε και προχώρησε σε όλα τα στάδια  μέχρι τη δικαίωση. Τα μέλη της μειοψηφίας όμως συνέχισαν να αμφισβητούν να λοιδορούν  να υπαινίσσονται δοσοληψίες ακόμη και όταν οι εταιρίες που μετείχαν δεν πρόσβαλαν το διαγωνισμό και σταμάτησαν τις όποιες δημόσιες αναφορές. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί απλούστατα βρήκαν αντιπροσώπους σε ορισμένα μέλη της μειοψηφίας τα οποία ενημέρωναν για το πώς θα μπορούσαν να κινηθούν για να μην προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Τσοπανάκης.

Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής όμως επετέθη στον κ. Τ. Μακρυωνίτη γιατί δεν ζήτησε στην χθεσινή συνεδρίαση συγνώμη για τη στάση του τήρησε για το διαγωνισμό!

«Ο κ. Μακρυωνίτης είχε το θάρρος να αμφισβητήσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν δέχθηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη  για όσα είχε δηλώσει Τέτοιος εγωισμός και τέτοιο θράσος.  Τη ίδια αντιμετώπιση θα έχουμε και από τους υπολοίπους συμβούλους,  της μειοψηφίας που είχαν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Αυτοί οι άνθρωποι  έρχονται σήμερα και ζητούν την ψήφο του νησιώτη υποστηρίζοντας πως του δώσουν  λόγο και ύπαρξη στις όποιες αποφάσεις τους . Πως με τέτοιο εγωισμό και αδιάλλακτη άποψη ; Είχαν στόχο  να πληξουν τον περιφερειάρχη και την οικονομική επιτροπή. Ήταν το μοναδικό θέμα για να κερδίσουν εντυπώσεις. Το βέβαιο είναι ότι το έργο θα γίνει με μόνους λυπημένους αυτούς τους κυρίους», είπε ο κ Τσοπανάκης

X. Γιασιράνη: Ποινικοποίησαν την πολιτική ζωή για να βγουν από την αφάνεια

Την άποψη ότι η αντιπολίτευση ποινικοποίησε την πολιτική ζωή για να βγεί  από την αφάνεια εξέφρασε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ Χαρούλα Γιασιράνη.

«Φθάσαμε στην έγκριση του διαγωνισμού για την αντικατάσταση του φωτισμού στη δυτική και  ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι ένα μεγάλο έργο για την ασφαλή κυκλοφορία των ντόπιων κατοίκων  και των επισκεπτών του νησιού. Είναι ένα έργο που ο κόσμος απαιτεί από μας.  Σε όλα τα μεγάλα έργα έχουμε βρει αντιστάσεις από τους αντιπολιτευόμενους συναδέλφους. Για το φράγμα Γαδουρά και τα LED κατασυκοφαντηθήκαμε λοιδορηθήκαμε δημόσια. Αφήνονταν υπαινιγμοί ότι  υπηρετούσαμε άλλα συμφέροντα. Έφτασαν στο σημείο να κάνουν μηνυτήριες αναφορές στα μέλη της πλειοψηφία στον περιφερειάρχη και σε υπαλλήλους . Ποινικοποίησαν την πολιτική ζωή για να βγουν από την αφάνεια. Από την Οικονομική Επιτροπή έχουν περάσει τόσα έργα.  Στάθηκαν στα δύο συγκεκριμένα γιατί έχουν αποκλεισθεί συγκεκριμε΄νοι οικονομικοί φορείς», δήλωσε η κ. Γιασιράνη και πρόσθεσε τα μέλη της αντιπολίτευσης πρέπει να ζητήσουν συγνώμη.

«Ακόμη και τώρα έχουν το χρόνο να πουν συγνώμη για το διασυρμό και την προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας μας . Η απάντηση ήταν απογοητευτική. Μπορείτε να τη βρείτε στα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Να ζητήσουν από τις οικογένειες μας συγνώμη» , απαίτησε η κ. Γιασιράνη.

Χρήστος Ευστρατίου : Τα ψευτο  site

Της πολιτικής που ακολούθησε η περιφερειακή αρχή υπεραμύνθηκε  ο κ . Χρήστος Ευστρατίου.

«Μας αναγκάζουν να μιλήσουμε δημόσια. Και στην περίπτωση του Φράγματος  δικαιωθήκαμε όπως και  με τα LED. Νιώθω απογοητευμένος από αυτούς τους ανθρώπου που ασχολούνται με την πολιτική. Εγώ είμαι επιχειρηματίας  και προσπαθώ να προσφέρω. Δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν οι νησιώτες  από όλα αυτά; Δεν καταλαβαίνω πως τους εκλέγει και πως τους ψηφίζει ο κόσμος; Για τα Led δικαιωθήκαμε. Αλλά η λάσπη που πετούν αυτοί  οι κύριοι είναι ανεπανάληπτη. Είναι  αυτοί που στην Οικονομική Επιτροπή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητούσαν να πέσει ο διαγωνισμός. Σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση από τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου ότι είναι αυτοί που ήθελαν να γίνει το έργο. Δηλαδή θα τρελαθούμε; Δεν ήθελαν να γίνει επί εποχής Χατζημαρκου  το  έργο και μέχρι τις εκλογές να υπάρχουν φώτα στους δρόμους. Τους ενοχλεί αφάνταστα ότι επιτυγχάνουμε. Έχουν  δύο τρια ψευτο- site που τους στηρίζουν», δήλωσε ο κ. Ευστρατίου.

 Γιατί πάλι  στο εκτελεστικό απόσπασμα η Τζίνα Δαβιλά ;

 Ο περιφερειακός σύμβουλος  αναφέρθηκε και στην  κριτική που του ασκήθηκε  με άρθρο της συναδέλφου  κ. Τζίνας Δαβιλά.

«Κατηγορήθηκα ότι έσπρωξα στο δικαστήριο κάποιοι κύριο Σύρμα. Δεν μίλησα για αυτό. Στη συνάντηση ο κύριος αυτός είπε ότι όσα γράφτηκαν στο site της κ. Δαβιλά δεν ισχύουν . Υπάρχουν για αυτό μάρτυρες . Αναφέρει τον κ. Παναγιώτη Κουνάκη. Παρουσία μάρτυρα μου είπε ότι δεν  έγραψε το άρθρο. Του ζήτησα να δηλώσει πως το γεγονός δεν υπήρξε. Η λάσπη είναι πολύ μεγάλη. Αν θέλουν την καρέκλα να έρθουν να τους δώσουμε την καρέκλα και να διοικήσουν.  Με ταψέματα και την υποκρισία ο κόσμος δεν θα τους ψηφίσει» , είπε.

Ποια είναι τα ψευτο site ;

 Σε ερώτηση του sky για το ποια είναι τα δύο τρια  ψευτοsite για τα οποία έγινε λόγος ο κ. Ευστρατίου δήλωσε:

«Ψευτο site εννοώ τη κα Δαβιλά με όλα αυτά που γράφει. Υπάρχουν και no names που παίζουν και μας γράφουν διάφορα σχόλια. Και διάφορες σελίδες ανώνυμες. Οι γνωστές σελίδες ξέρουμε ποιοι τις έχουν και ποιοι γράφουν την άποψη τους. Ξέρουμε ότι είναι απέναντι μπορεί να μη μας συμπαθούν και τα λοιπά».