Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά έκανε δεκτό το αίτημα της ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ για χορήγηση προσωρινής διαταγής κατά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου της Ρόδου.

Με την εξέλιξη αυτή ανατρέπονται όλα όσα είχαν δρομολογήσει οι υπεύθυνοι του δήμου της Ρόδου, που σημαίνει πως θα πρέπει να επανεξετάσει ο δήμος της Ρόδου την στάση του έναντι της εταιρείας.

Σημειώνεται πως η απόφαση ανατρέπει και σχετική επί του ίδιου θέματος αρνητική απόφαση που ελήφθη προ ημερών στο πρωτοδικείο Ρόδου.

Ως γνωστόν στο τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς είχε προσφύγει η ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ με αίτηση ακύρωσης των πέντε αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου με τις οποίες είχαν επιβληθεί κυρώσεις.

Με την εξέλιξη από το Τριμελές Διοικητικό εφετείο που είναι υπέρ της εταιρείας και εις βάρος των αποφάσεων του δήμου της Ρόδου, αναστέλλονται και ακυρώνονται αποφάσεις με τις οποίες:

  • Είχε εγκριθεί η αποστολή του φακέλου της συμβάσεως σε ελεγκτές για να διερευνηθεί η οικονομική ζημία την οποία υπέστη ο Δήμος της Ρόδου.
  • Είχε απορριφθεί αίτημά για χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση του έργου
  • Είχε αποφασισθεί ακύρωση ως παράνομων 3 προηγούμενων αποφάσεων για παράταση των εργασιών.
  • Είχε αποφασισθεί η καταγγελία της σσύμβασης και κατάπτωση εγγυητικής επιστολής.
  • Είχε αποφασισθεί να εισπραχθούν από το δήμο οφειλές που είχαν υπολογιστεί σε € 700.000

 1,449 total views,  2 views today