Δραματικές είναι οι στιγμές για τους Παλαιστίνιους που ψάχνουν διέξοδο από τον θάνατο στη Γάζα | Ζωντανές εικόνες

76

Δραματικές είναι οι στιγμές για τους Παλαιστίνιους που προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τον θάνατο με τη Λωρίδα της Γάζας να παραμένει αποκλεισμένη από ξηρά και θάλασσα, ενώ έχει λήξει το πρώτο τελεσίγραφο του Ισραήλ, και ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Το πρωί της Κυριακής δόθηκε νέα διορία από το Ισραήλ προς τους κατοίκους της βόρειας Γάζας, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παρουσίασαν χάρτη με ασφαλή διάδρομο. Η νέα διορία έληξε στη 1 το μεσημέρι.

Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο η Χαμάς, με το Ιράν να απευθύνει νέα προειδοποίηση στο Ισραήλ να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο ΟΗΕ μιλά για ανθρωπιστική καταστροφή και «εθνοκάθαρση», ενώ πιέζει για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας την ώρα που το νερό στερεύει για τα πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκους.

Αυξάνονται οι νεκροί στη Γάζα, πολλά από τα θύματα είναι παιδιά

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση με τον Λίβανο, με τη Χεσμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις. Το Ισραήλ δημιούργησε «νεκρή ζώνη» στα σύνορα με τον Λίβανο.