Δριμεία κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογές της Κυριακής

150

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε όλα τα θέματα ζωτικής σημασίας που καίνε τους πολίτες άσκησαν σε συνέντευξή τύπου  που δόθηκε σήμερα στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ Αντώνης Αποστολίδης,  η κ. Πόλυ  Χατζημάρκου και η κ. Χρύσα Καραγιάννη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νοσοκομείο της Ρόδου  με αφορμή το έγγραφο που εστάλη από την 2η ΥΠΕ για την μεταφορά των χειρουργείων στην ιδιωτική κλινική.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η παντελής έλλειψη στήριξης του τομέα Υγείας στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του Δωδεκανήσου  του τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσα γίνονται δείχνουν πως πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά  η διάλυση του  και η ενίσχυση των ιδιωτών. Θα έχουν πρόσβαση πλέον όπως τονίστηκε στο σύστημα υγείας όσοι διαθέτουν χρήματα για τις εξετάσεις τους ενώ οι υπόλοιποι θα είναι στο περιθώριο.

Στοχοποιούνται δηλαδή ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα  κάτι που  έχει προκαλέσει  την οργή των πολιτών που θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις κάλπες.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης και στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν  την Κυριακή 15 Μαίου.

«Μετά το 3ο συνέδριο  μπήκαν οι βάσεις για τις εσωκομματικές εκλογές και είναι σημαντικό γεγονός ότι  ψηφίζει η βάση για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή. Εξίσου  σημαντικό ότι θα υπάρχει και εκπροσώπηση από κάθε περιφέρεια στην Κεντρική Επιτροπή .  Το σύνθημα μας  είναι  «στείλε πίσω το λογαριασμό» στον Κυριάκο Μητσοτάκη», επισημάνθηκε

Στις εκλογές ψηφίζουν όσοι έχουν εγγραφεί στο μητρώο μελών για την ΚΕ ενώ για τον πρόεδρο η διαδικασία είναι ανοικτή στους πολίτες όλων των χώρων.

«Προσερχόμαστε στις κάλπες και ζητάμε τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών  με προοδευτική διακυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ  γιατί δεν  πάει άλλο ο κόσμος υποφέρει από τις επιλογές που έχουν γίνει από την ακρίβεια τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις στο ρεύμα», τονίστηκε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Πόλυ Χατζημάρκου  στην ποσόστωση 50-50 δηλαδή στην ισότιμη  κατανομή ανδρών γυναικών στις δομές του κόμματος.

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ 15ΗΣ ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:

Αίθουσα Ροδινιού, Ρόδος (ΟΜ Ρόδου)

Πρώην Δημαρχείο Αφάντου (ΟΜ Αφάντου)

Πρώην Δημαρχείο Ιαλυσού (ΟΜ Ιαλυσού)

Παλαιό ΚΕΠ Κρεμαστής  (ΟΜ Πεταλούδων)

ΚΕΠ Αρχαγγέλου (ΟΜ Αρχαγγέλου)

Γραφείο Προέδρου Κοινότητας  Σορωνής (ΟΜ Σορωνής)

Πρώην Δημαρχείο Νότιας Ρόδου, Γεννάδι (ΟΜ Νότιας Ρόδου)
Κάλπες επίσης θα στηθούν στα νησιά: Σύμη, Χάλκη, Καστελλόριζο, Τήλο,  Κάσο και Κάρπαθο

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες με ταυτότητα ή διαβατήριο.