Δυσαρέσκεια και οργή για τη καντίνα που “ξεφύτρωσε” στη Λίνδο

351

Συνεχίζεται ο θόρυβος και η δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία για την καντίνα που έκανε την εμφάνιση της και μάλιστα σε 48 ώρες  στην κεντρική παραλία της Λίνδου.

Όπως δήλωσε o αντιδήμαρχος και εντεταλμένος για την   Δημοτική Ενότητα Λινδίων κ.  Αλέξανδρος Κολλιάδης μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες έστειλε έγγραφο σε  όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πράξουν τα δέοντα.

Μιλώντας σήμερα στον Sky ο κ. Κολλιάδης τα είπε έξω από τα δόντια   και τόνισε πως ελλείψει  νομοθετικού πλαισίου υπάρχουν παρανομίες παντού στο νησί.

« Περιμένουμε από τους βουλευτές να πουν κάτι. Αυτό που γίνεται είναι ανακλήσεις και παρατάσεις που δεν φέρνουν την αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση. Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό.  Τώρα πλέον άδειες για την ανέγερση ακινήτων δεν δίνει η Πολεοδομία αλλά και οι ιδιώτες μηχανικοί. Κάθε ημέρα που περνάει επικρατούν οι νόμοι της ζούγκλας και της νύχτας. Νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει και δίνονται παρατάσεις σε αυθαίρετες κατασκευές. Κερδίζουν οι δυνατότεροι που έχουν τις άκρες ψηλά πολιτικά από κυβερνητικά κλιμάκια  . Αυτό δεν έγινε από τη μια ημέρα στην άλλη. Εμείς ως δήμος οφείλουμε  καλούμαστε  να προστατεύουμε όλους τους πολίτες για  να  υπάρχει  ισότητα.  Αν συνεχιστούν αυτά κάποιοι θα κρυφτούμε κάποιοι θα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας.Ποια είναι ευθύνη του Δήμου όμως  όταν υπάρχει μια Εφορία Αρχαιοτήτων που βάζει πρόστιμα στις γιαγιάδες για ένα παραθυράκι που άνοιξαν στο σπίτι τους  και  στις ακτογραμμές σπάνε βράχια  γίνονται αλλοιώσεις και φυτρώνουν μανιτάρια ;  Γιατί αυτή η ανισότητα και η διαφορετικότητα απέναντι στους πολίτες ;», τόνισε ο κ. Κολλιάδης.

Να σημειωθεί πως η καντίνα εμφανίστηκε σε χώρο που είναι δίπλα στο Λιμεναρχείο της περιοχής.

Στο  θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης τονίζοντας πως θα παρέμβει άμεσα ο κ. Αλέξανδρος Κολλιάδης.

« Το σύστημα είναι άρρωστο βαριά. Η Βουλή  δίνει τις αναστολές να μην  ρίχνουν τα αυθαίρετα στις παραλίες.  Εκεί στηρίζεται όλο το σύστημα Εγώ προσπάθησα να ρίξω αυθαίρετο και παρότι δικηγόρος κινδύνευσα να πάω φυλακή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρόδου όπου μπορεί κατεδαφίζει αυθαίρετα.

«Θα έπρεπε για τις καταλήψεις στις παραλίες να είναι βαρύς ο  πέλεκυς της δικαιοσύνης δηλαδή οι υποθέσεις αυτές δηλαδή οι καταλήψεις στις παραλίες να είναι  κακουργήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσουν αυτά. Επίσης  να υπάρχει έτοιμο συνεργείο ανά περιφερειακή ενότητα  που να κατεδαφίζει αμέσως. Αν αφήσουμε την κατάσταση θα καταπατηθούν οι παραλίες . ¨Όμως η βουλή δίνει παρατάσεις και αυτό το εκμεταλλεύονται κάποιοι. Η κατάσταση ξεκινάει από ψηλά. Να ξεκαθαρίσουν νομοθετικά πως θέλουν τις παραλίες », τόνισε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να  κληθεί κάποιος από τους 300 βουλευτές να εξηγήσει γιατί αυτή η διαδικασία συνεχίζεται.

Σε ερώτηση για τη μουσική που παίζουν κάποιες επιχειρήσεις  στην Ψαροπούλα μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα ο κ. Καρίκης τόνισε πως δεν έχει δοθεί παράταση για τη χρήση μουσικής από την τοπική κοινότητα Ρόδου και ως εκ τούτου μπορεί η αστυνομία να βεβαιώσει παραβάσεις.

Ο Θανάσης Μπαράκας

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25 δήλωσε:

«Δυστυχώς πριν ένα χρόνο όταν μιλάγαμε για τη Γλίστρα είχα κάνει αναφορά για όλα όσα συμβαίνουν σε όλες τις παραλίες και είχα αναφερθεί σε  μια εταιρεία είχε ενοικιάσει ακίνητο  για να βάλει καντίνα σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός. Δυστυχώς εκεί ετοιμάζεται κατάστημα τελικά  .  Η πλειοψηφία του κόσμου έχει αγανακτήσει. Μπορεί  να μην αντιδρά γιατί φοβάται.Εμείς δεν φοβόμαστε να αναδείξουμε τέτοια πράγματα. Βγάλαμε  την ανακοίνωση ώστε να δράσει άμεσα η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου η Αρχαιολογία και ο Δήμος Ρόδου. Πρέπει να παρέμβει και η Πολεοδομία του Δήμου και η Εισαγγελία .  Να σταματήσει άμεσα η ιστορία εδώ.  Το σημείο που στήνεται η καντίνα είναι δίπλα από το Λιμεναρχείο δηλαδή δίπλα σε  μια δημόσια υπηρεσία. Η νομοθεσία που είχε ψηφιστεί περιλαμβάνει παλαιά πρωτόκολλα κατεδάφισης και όχι αυτά που γίνονται τώρα στις παραλίες της Ρόδου».