Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στις τάξεις των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, η απόφαση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρη Κρεμαστινού να αποποιηθεί το … κόμμα του.

Όπως είναι γνωστό ήδη ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το “Κίνημα Αλλαγής” γιατί δεν τον εκφράζει.

Όσοι πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ΚΙΝΑΛ δυσαρεστήθηκαν από την συμπεριφορά του κ.Κρεμαστινού, αν και την θεώρησαν αναμενόμενη από τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα.

Στελέχη που διαφώνησαν με τη μορφή που έχει πάρει το κόμμα όπως για παράδειγμα ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, αλλά και μέλη που δεν έχουν εκφράσει διαφωνίες όπως το μέλος της ΝΕ του κόμματος κ. Βάιος Καλοπήτας αλλά παραμένουν στις επάλξεις μίλησαν στον Sky.

«Δεν είναι καινούργια η θέση που εξέφρασε ο κ. Κρεμαστινός. Έχει δηλώσει πολλές φορές αντίθετος με τη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ. Είναι ανοικτή η θέση του για συμπόρευση του Κινήματος Αλλαγής με το ΣΥΡΙΖΑ με την οποία διαφωνώ. Τη σέβομαι διότι έχει μια λογική. Θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ.Παπανικόλας και πρόσθεσε πως ο κ. Κρεμαστινός δεν διασαφηνίζει γιατί δεν επιθυμεί να είναι με το Κίνημα Αλλαγής.

« Με τις παραιτήσεις μας, έχουμε υπογραμμίσει ότι ούτε και εμείς εκφραζόμαστε με το ΚΙΝΑΛ όπως είναι δηλαδή ένα μικρό κόμμα που θα εξυπηρετεί λίγους και εκλεκτούς και όχι τον κόσμο και φυσικά τη χώρα», είπε ο κ. Παπανικόλας.

ε ερώτηση αν ο κ. Κρεμαστινός μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις ο κ. Παπανικόλας δήλωσε:
«Ο κ. Κρεμαστινός δεν είναι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Άρα δεν μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Αν θέλει να κάνει μια άλλη πολιτική επιλογή μένει να τη δούμε, όπως και την απήχηση που μπορεί να έχει».
Σχετικά με την μετακίνηση του κ. Κρεμαστινού στο ΣΥΡΙΖΑ και τις ανακατατάξεις που μπορεί να φέρει ο κ. Παπανικόλας δήλωσε:
« Σίγουρα θα συμβεί αυτό. Όλοι γνωρίζουμε το βάρος και το όνομα που φέρει ο κ. Κρεμαστινός. Δεν θα ήταν δηλαδή κάτι που θα περνούσε απαρατήρητο» .

Στις αγκυλώσεις του εκλογικού νόμου αναφέρθηκε για να δικαιολογήσει τα χαμηλά ποσοστά που πήρε το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές ο κ. Β Καλοπήτας.

«Ο εκλογικός πήχης έπρεπε να είναι πολύ ψηλότερα για να πάρει το κόμμα διψήφια ποσοστά. Για να εκφράσουμε τον κόσμο πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα δημοκρατικό με διαδικασίες καινοτόμες για να εκφραστούν οι πολίτες. Γιατί με τις κινήσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν το έχουμε καταφέρει», είπε το μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ.
“Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και παίρνει το δρόμο που θέλει. To θέμα δεν είναι ότι ο κ. Κρεμαστινός δεν θέλει το ΚΙΝΑΛ.Το θέμα είναι τι κάνει τώρα το Κίνημα Αλλαγής ”, δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Βάιος Καλοπήτας και πρόσθεσε πως χρειάζεται ένα κόμμα που να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες.

«Τα κομματικά μας όργανα δεν λειτουργούν στο βαθμό που πρέπει. Δεν μπορεί να εκφραστεί η θέληση του κάθε μέλους», είπε ο κ. Καλοπήτας.

Με αφορμή το παρασκήνιο για να μην ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ο κ. Νικητιάδης στις εθνικές εκλογές ο κ. Καλοπήτας παραδέχθηκε πως έπρεπε προεκλογικά, να γίνουν επιλογές που να εκφράσουν όλες τις τάσεις.

 288 total views,  2 views today