Δυσφήμιση οι αγώνες οχημάτων στο κέντρο

583

«Για τη Ρόδο η διοργάνωση στο κέντρο ήταν δυσφήμιση και όχι διαφήμιση. Να θυμίσω ότι έγινε στο κέντρο της πόλης σε απόσταση αναπνοής από κτίρια με ιστορική αξία τα οποία οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε».

Αυτό υπογράμμισε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης που αφορούσε το μηχανοκίνητο αθλητισμό στο κέντρο της πόλεως την περασμένη Κυριακή.

«Γιατί η εκδήλωση αυτή να μη λάβει χώρα στο Κορακόνερο, ή στο παλιό αεροδρόμιο των Μαριτσών, όπου υπάρχουν άπλετοι χώροι. Με την κατ’ αυτόν τον τρόπο υλοποίηση θα ικανοποιούνταν και η επιθυμία εκείνων που είχαν την πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή», αναρωτήθηκε ο κ. Σαρρής ενώ τόνισε πως οι τουρίστες όχι μόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον αλλά τρομοκρατήθηκαν από την ταχύτητα και την ορμή των οδηγών.
«Οι περισσότεροι από όσους είδα δυσανασχετούσαν από την διοργάνωση. Οι τουρίστες είχαν τρομάξει. Τι μήνυμα δίνουμε ; Δεν γνωρίζουμε ότι όλα τα ατυχήματα οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα ; Αν θέλουμε να εστιάσουμε στην ταχύτητα είμαστε εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για να δείξει ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τα ιστορικά κτίρια στο κέντρο θύμισε την απόφαση που είχε ληφθεί επί θητείας του πρώην δημάρχου Ρόδου κ. Γιώργου Γιαννόπουλου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Μεσαιωνική Πόλη.

«Επί δημαρχίας Γιαννόπουλου είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη. Αυτό έγινε γιατί οι κραδασμοί από την έλευση των οχημάτων είναι επιζήμιοι για το μνημείο. Δεν πρέπει να διαταράσσεται η τάξη», είπε ο κ. Σαρρής.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

«Δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται αγώνες στην πόλη. Σας θυμίζω ότι σε πλατείες γίνονται ανάλογα γεγονότα στην Πάτρα. Πιστεύω ότι συμβάλουν θετικά και στον τουρισμό», τόνισε.

Ο κ. Διακογεωργίου αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που έγινε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.