Απίστευτο κι όμως…αληθινό! Δωρήτρια προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ στο Νοσοκομείο της Κω και το υπουργείο Υγείας και η 2η ΥΠΕ, δεν απαντούν στο αίτημα που προωθήθηκε από τον Έπαρχο Κω-Νισύρου Γιάννη Καμπανή, όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στον sky.

Πιο συγκεκριμένα, γραφειοκρατικά εμπόδια και κωλυσιεργία από το Δημόσιο συναντά η κίνηση μίας δωρήτριας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, να προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ (!) στο Νοσοκομείο της Κω.

Ο Έπαρχος δήλωσε απογοητευμένος από τη δυσκολία του συστήματος και τη γραφειοκρατία, αφού εδώ και 25 ημέρες από την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος προς τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για το θέμα.

Ο κ. Καμπανής πρόσθεσε ότι η εύπορη γυναίκα που δεν έχει καμία σχέση με την Κω, προσφέρθηκε να βοηθήσει με αυτό το υπέρογκο ποσό το νοσηλευτικό ίδρυμα για τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μετά από πρόταση ενός προσωπικού φίλου του ιδίου, δικηγόρου και Καθηγητή της Νομικής Σχολής.

Ο Έπαρχος Κω, ο οποίος είναι και νοσοκομειακός γιατρός, σημείωσε ότι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα μπορούσε εναλλακτικά να διατεθεί για τη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας που παραμένει απενεργοποιημένη ή ακόμη και με διάθεση να συντηρήσει το προσωπικό.

Επιπλέον, ο κ. Καμπανής αναφέρθηκε και στη δυσπιστία ορισμένων τοπικών παραγόντων, που θεωρούν ότι πρόκειται για την προσωπική προβολή του ιδίου, αφού είναι αδύνατο να δημιουργηθεί μονάδα ΜΕΘ στο υφιστάμενο Νοσοκομείο.

Ο ίδιος “σηκώνει τα χέρια” και για το λόγο αυτό χθες επικοινώνησε με τον προσωπικό φίλο του δικηγόρο, που μεσολάβησε για το θέμα, ώστε ο ίδιος να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, για να εξετάσουν το θέμα, με “κίνδυνο” το τεράστιο χρηματικό ποσό της δωρεάς να προταθεί να δοθεί σε άλλο Νοσοκομείο… 

“Δεν είχα το δικαίωμα να απεμπολήσω το δικαίωμα αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έκανε αναφορά στα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου Κω, που είναι και η πατρίδα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, ενώ για την περίοδο διαχείρισης της κατάστασης με την πανδημία, επισήμανε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα ανταπεξήλθε και ως επί το πλείστον τα περιστατικά που διεγνώσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό ήταν τουρίστες, ασυμπτωματικοί που μεταφέρονταν σε ξενοδοχείο covid για το απαραίτητο χρονικό διάστημα της καραντίνας.

 3,059 total views,  4 views today