Με δύο εκπαιδευμένους σκύλους Κ9  συνεχίζεται  σήμερα η αναζήτηση του 83χρονου από την Ψίνθου που έχει εξαφανιστεί.

Να σημειωθεί πως χθες ήρθε από την Αθήνα και συμμετείχε στις έρευνες ειδικά  εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας . Σήμερα μαζί του είναι και ο Κ9 εκπαιδευμένος σκύλος της ομάδας ΟΑΚ της Ρόδου. Και οι δύο επιχειρούν στο σημείο που τους έχουν υποδείξει οι χειριστές τους.

Στην επιχείρηση για την αναζήτηση του 83χρονου μετέχουν κλιμάκια της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής με επικεφαλή  τον διοικητή κ. Νικήτα Βενιό  του Silver Alert Ρόδου και εθελοντές που έσπευσαν από την αρχή να βοηθήσουν με ότι μέσο είχαν στη διάθεση τους.

Επίσης χθες συμμετείχαν στις έρευνες κλιμάκια της ΟΜΑΚ Σαλάκου και της ΕΠΟΜΕΑ

Οι έρευνες εστιάζονται σε τέσσερα σημεία όπου εκτιμάται ότι μπορεί να είναι ο άνθρωπος.

Για τον συντονισμό και την πορεία των ερευνών πραγματοποιήθηκε χθες και σύσκεψη υπό την προεδρία του αστυνομικού υποδιευθυντή κ. Θ Καλαμάτα που συντονίζει τις έρευνες.

Να σημειωθεί π ως από χθες προβάλλεται το σχετικό τηλεοπτικό μήνυμα και σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

«Καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε κάθε πληροφορία που μας  παρέχουν.  Δεν θέλουμε ψευδείς ειδήσεις που είναι χειρότερο για την ανθρώπινη ζωή. Για αυτό το περιστατικό ακούστηκαν πάρα πολλά . Ευτυχώς αυτά δεν απέσπασαν και δεν αποπροσανατόλισαν τις έρευνες μας. Τα πάντα ερευνώνται», δήλωσε σήμερα στο Skyrodos.gr ο υπεύθυνος του Silver Alert κ. Μανώλης Τσιμπούκας.

Με μια μικρή διακοπή για ξεκούραση ο εκπαιδευμένος σκύλος Κ9 της ΕΛΑΣ  συνέχισε τις έρευνες και το απόγευμα για την ανεύρεση του 83χρονου.

 

 1,584 total views,  2 views today