Δύο νέα mini bus παραλαμβάνει αύριο το πρωί ο Δήμος Ρόδου, σε εφαρμογή του προγράμματος «Ευ κίνηση».

Τα λεωφορεία μετά την παραλαβή τους θα παραδοθούν στη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ.

Tα mini bus εκτιμάται ότι θα δρομολογηθούν στη γραμμή αεροδρόμιο κέντρο τις πρωινές ώρες.

«Τα λεωφορεία αυτά είναι χωρητικότητας 22 ατόμων ( 14 καθήμενοι και οκτώ όρθιοι) και θα δρομολογηθούν στη γραμμή λιμάνι κέντρο για τη μεταφορά επιβατών», δήλωσε στο skyrodos.gr ο διευθυντής της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Φώτης Καραμανώλης.

Τις απογευματινές ώρες τα λεωφορεία θα καλύπτουν ανάγκες στις γραμμές της πόλεως, ελλείψει οχημάτων.

Να σημειωθεί πως σε λίγες ημέρες η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα θέσει σε κυκλοφορία άλλα 4 λεωφορεία που απέκτησε πρόσφατα. Πρόκειται για μεταχειρισμένα οχήματα χωρητικότητας 100 και 130 θέσεων, τα οποία όπως είπε ο κ. Καραμανώλης θα δρομολογηθούν σε τουριστικές γραμμές στο αεροδρόμιο και το Φαληράκι.

Προσλήψεις προσωπικού

Ο κ. Καραμανώλης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις προσωπικού θα γίνουν σε λίγες ημέρες.
Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της επιχείρησης η σχετική προκήρυξη για προσλήψεις προσωπικού λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Θα προσληφθούν 17 οδηγοί, δύο μηχανικοί, δύο εκδότες εισιτηρίων και δύο σταθμάρχες.
«Με τη λήξη της προθεσμίας θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις προσωπικού. Υπολογίζουμε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες και οι εργαζόμενοι θα είναι στις θέσεις τους», είπε ο κ. Καραμανωλής.

Τι είναι το πρόγραμμα «Εύ Κίνηση»

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο “Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα” με την κωδική ονομασία ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος (Interreg) Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διάσωση αλλοδαπού ορειβάτη στην Κω

Στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, συμμετέχουν ο Δήμος Ρόδου (επικεφαλής δικαιούχος), ο Δήμος Θήρας, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick.

Στόχος του προγράμματος είναι ένα σύστημα αστικών μεταφορών βασισμένο στην βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της αύξησης χρήσης των ΜΜΜ, στη μείωση εκπομπών CO2 και λοιπών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και τη μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών των περιοχών στόχου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και της εμπειρίας των επισκεπτών από την καλύτερη και ακριβέστερη ενημέρωση αναφορικά με τα δρομολόγια των ΜΜΜ, καθώς και στη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων λόγω της μείωσης μετακινήσεων με ΙΧ.

Απώτερος στόχος των φορέων του έργου ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ εκτός των άμεσων ωφελειών, είναι η διεύρυνση της συμμετοχής του σε διακρατικές δράσεις, η διάδραση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλες περιοχές όμοιων ή διαφορετικών χαρακτηριστικών (νησιωτικές, ηπειρωτικές ή μικτές περιοχές όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Κύπρος), και η καθιέρωσή τους ως αξιόπιστοι διακρατικοί εταίροι.

 216 total views,  2 views today