Δεν εξελίσσεται καλά η τουριστική σεζόν για την Κω καθώς οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις δεν παρουσιάζουν αύξηση όπως δήλωσε στον Sky το μέλος του ΕΒΕΔ και επικεφαλής της επιτροπής Τουρισμού κ. Δημήτρης Σαράντης.

Ανάσα στον τουρισμό όπως είπε θα δώσει η αναβάθμιση του αεροδρομίου του νησιού θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.

Οι επιχειρηματίες του νησιού παρακολουθούν με ενδιαφέρον την διαδικασία για τη σύσταση οργανισμού διαχείρισης προορισμού σε Ρόδο και Σαντορίνη.

Ο κ. Σαράντης αναφέρθηκε όμως και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τόνισε πως τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι στη σωστή κατεύθυνση.

« Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Όλες τις προτάσεις πρέπει να τις δούμε αποτυπωμένες όμως και στην οικονομία. Έχουμε ακόμη πολύ καιρό μπροστά μας. Οι εκπρόσωποι των φορέων είναι έτοιμοι να συνεργαστούν γιατί έτσι θα πάει μπροστά η επιχειρηματικότητα. Θα δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στην κυβέρνηση για να στηρίξουμε την  οικονομία σε πιο γερές βάσεις», δήλωσε ο κ. Σαράντης.

Όσο για τα αιτήματα των επιχειρηματιών της Κω από την κυβέρνηση ο κ. Σαράντης δήλωσε:

«Πρέπει να βρούμε στρατηγικές για την ανάπτυξη των προϊόντων. Ο τουρισμός είναι η ναυαρχίδα της οικονομίας μας. Έχει ήδη ληφθεί απόφαση για την σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού σε Ρόδο και Σαντορίνη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι το πρώτο σε όλη τη χώρα που προβαίνει σε αυτή την ενέργεια».

Ο κ. Σαράντης σχολίασε θετικά την παρουσία του κ. Μάνου Κόνσολα, στη θέση του υφυπουργού Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Οι έξι άγνωστοι «παράδεισοι» του Αιγαίου από τη Daily Mail

« Περιμένουμε να δούμε τις προθέσεις, της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού . Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι επιθυμούν για να προχωρήσουμε»

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ αναφέρθηκε και στα έργα που αφορούν τα ανοικτά κέντρα εμπορίου σε Ρόδο και Κω που θα συμβάλουν στην βελτίωση των προορισμών και την τόνωση της κίνησης.

Σε ερώτηση σχετικά με τη φετινή σεζόν ο κ. Σαράντης δήλωσε πως εξελίσσεται δύσκολα.
“Δημιουργήθηκε πρόβλημα με την απόσυρση των αεροπλάνων Boeing  737 Max. Δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στη Γερμανική αγορά. Εμείς περιμένουμε τη σύσταση του οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού στη Ρόδο», δήλωσε.

Ο κ. Σαράντης δήλωσε ακόμη ότι ανάσα θα είναι για τον τουρισμό η αναβάθμιση του αερολιμένα της Κω.

«Τα εγκαίνια της υποδομής θα γίνουν στο τέλος του 2020 . Θα έχουμε τότε περισσότερες από 2.000.000 αφίξεις», δήλωσε.

Αρκετές αφίξεις τουριστών όμως,  υπάρχουν όμως και μέσω του λιμένα της Κω . Ο κ. Σαράντης όμως κατηγόρησε τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κω γιατί δεν προέβει όπως υποστήριξε στην εγκατάσταση πρόσθετων οικίσκων που θα διευκόλυναν την ΕΛΑΣ στο έργο της σε ότι αφορά τη λήψη των απαραίτητων στοιχείων από τους τουρίστες που φθάνουν στην Κω από χώρες εκτός Σέγκεν.

Για φέτος υπολογίζεται πως θα υπάρχουν 500.000 αφίξεις τουριστών μόνο μέσω του λιμένα της Κω.

 256 total views,  4 views today