Ανανέωση:

Για ακατανόητη λογική της δημοτικής αρχής, με αφορμή το κόψιμο δέντρων στην πόλη της Ρόδου, τη Μεσαιωνική Πόλη και τη Ροδιακή Έπαυλη, έκανε λόγο μιλώντας στον sky ο Δημήτρης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος.

Όπως είπε, κατατέθηκε από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και τους Riches Rhodes αίτημα προς ενημέρωση στο Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη, ζητώντας την τεχνική έκθεση για την ανάπλαση του κήπου της Ροδιακής Έπαυλης, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία λογική και ως προς το κόψιμο των δέντρων στο παραλιακό μέτωπο στο λιμάνι της Ακκαντιάς, προκειμένου να τοποθετηθούν φοίνικες.

“Υπάρχει κίνδυνος να κοπούν δεκάδες δέντρα στη Ροδιακή Έπαυλη, για να γίνει…ανθόκηπος, με τριανταφυλλιές κλπ. Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά. Είμαστε σε περίοδο κλιματικής αλλαγής και δε στέκει, δεν υπάρχει λογική σε αυτά τα πράγματα, να κόβει κανείς δέντρα χωρίς λόγο”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις κοπές δέντρων στη Ροδιακή Έπαυλη ο Σύλλογος Rhodes Riches σε διαδικτυακή ανάρτηση σημειώνει μεταξύ άλλων, μετά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή:

Εκφράστηκε η ισχυρή επιθυμία όλων για αποκατάσταση του κτιρίου και ανάπλαση του ιστορικού κήπου – πάρκου. Το φυσικό περιβάλλον δεν είναι ανεξάρτητο από το κτίριο -μνημείο αλλά βρίσκεται σε άρρηκτη σχέση μαζί του και το συμπληρώνει. Και τα δυο αποτελούν ένα ενιαίο μνημειακό σύνολο, αυτό που σήμερα αποκαλούμε Ροδιακή Έπαυλη. Ταυτόχρονα εκφράστηκε δυσαρέσκεια και θυμός για τις άδικες κοπές που ήδη έγιναν αλλά και έντονη ανησυχία για τις κοπές που φαίνεται να δρομολογούνται.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε και ζητάμε από το Δήμο Ρόδου να υπάρξει ενημέρωση για τη συνολική μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Το αίτημα θα υποβληθεί και εγγράφως.

Για τέτοιου είδους έργα που αφορούν εμβληματικά κτίρια – μνημεία στο κέντρο της πόλης μας πρέπει να υπάρχει ενημέρωση εξ αρχής και όχι να βλέπουμε το έργο κατά την εκτέλεση του ή και στο τέλος. Η ενημέρωση είναι απαραίτητη για την αποφυγή αντιπαραθέσεων που μπορούν να επιλυθούν πριν προκαλέσουν προβλήματα ή μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Ρόδου θα ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα μας και φυσικά θα σταματήσει τις κοπές.
Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις περαιτέρω ενέργειες μας.

 

 1,187 total views,  6 views today