Δ. Διακομιχάλης : Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις για το πλοίο “Νήσος Κάλυμνος”

305

Την άποψη ότι το πλοίο « Νήσος Κάλυμνος» θα ανάψει πάλι τις μηχανές του και   θα κάνει  και εξπρές  δρομολόγια εξέφρασε μιλώντας στον Sky ο δήμαρχος κ. Δημήτρης  Διακομιχάλης τονίζοντας πως το πλοίο πήρε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στις 16 Μαρτίου.

«Συναντήθηκα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και έγινε σοβαρή συζήτηση. Το  «Νήσος  Κάλυμνος»  θα ανάψει ξανά τις μηχανές σύντομα για να καλύψει το κενό της Αστυπάλαιας που δεν έχει ενδοδωδεκανησιακή  συγκοινωνία. Θα κάνει και εξπρές  δρομολόγια προς Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και τη Σάμο. Είναι Β κατηγορίας και μπορεί να κάνει τα δρομολόγια προς την  Σάμο όπου το μέσο ύψος κύματος είναι τα δύο μέτρα.  Το  πλοίο μας  είναι το πλέον ελεγμένο στο σύνολο της ελληνικής ακτοπλοΐας. Πήρε τα πιστοποιητικά στις 16 Μαρτίου μετά το δυστύχημα  Τέμπη. Προσαρμοσθήκαμε στα σύγχρονα δεδομένα της Στοκχόλμης . Μας ταλαιπώρησαν δικαιολογημένα  αλλά περάσαμε όλους  τους ελέγχους.  Αδικαιολόγητα κάθεται μέχρι αυτή την ώρα με δεμένους τους κάβους», δήλωσε ο κ. Διακομιχάλης .

Σε ερώτηση  για το πλοίο που θα μπει στη θέση του Νήσος Κάλυμνος ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε :

«Αν είναι όπως λέτε το  «Παναγία Σκιαδενή» είναι πλοίο κατηγορίας Γ . Αν του αναθέσουν τη γραμμή σημαίνει πως έχει περάσει όλους τους ελέγχους για την ασφάλεια. Είμαι πεπεισμένος πως το κάθε πλοίο έχει όλα τα απαραίτητα δεδομένα. Στεκόμαστε στο ότι το Νήσος Κάλυμνος πήρε  όλα τα πιστοποιητικά  αξιοπλοΐας μετά τα γεγονότα στα Τέμπη. Ο πρωθυπουργός μετά το δυστύχημα έδωσε σαφείς οδηγίες να ελεγχθούν τα πάντα  στην ακτοπλοΐα. Επειδή η περιοχή μας έχει ανάγκη από πλοία και δεν υπάρχουν πολλά με τα χαρακτηριστικά του Νήσος Κάλυμνος.  Θα υπάρχουν ενέργειες που θα βάλουν το πλοίο μας ξανά στην ενεργό δράση. Θα κάνει δρομολόγια προς Αστυπάλαια και θα συμπληρώνει τα δρομολόγια του όποιου σκάφους  που θα ενταχθεί στη γραμμή στα πλαίσια του διαγωνισμού. Με βάση την απόφαση του  Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών τρία δρομολόγια θα καλύπτει το όποιο σκάφος μπει στη γραμμή.  Το Αγαθονήσι έχει ανάγκη κάθε ημέρα για πλοίο. Το ένα σκάφος θα συμπληρώνει το άλλο.  Το νήσος Κάλυμνος είναι δοκιμασμένο και θα λειτουργήσει ως σωσίβιο για τα δρομολόγια».

Σε ερώτηση για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε:

«Έχουμε χρόνο μπροστά μας και δεν βιαζόμαστε. Μέχρι τις εκλογές μεσολαβούν επτά μήνες . Υπάρχει δουλειά μπροστά μας. Θα μιλάμε για υποψηφιότητες  να βάλουμε όλο το νησί  και όλες τις παρατάξεις σε μια δυναμική προεκλογική χωρίς λόγο;  Ο κόσμος μπορεί  να αξιολογήσει το έργο του καθενός και  τις προτάσεις που έχει κάνει . Οι πολίτες ξέρουν . Δεν μας έχει φάει η βιασύνη».

Ακούστε το ηχητικό εδώ :