Την απόφαση του να ηγηθεί του συνδυασμού που φέρει το όνομα «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου Ελληνικό Αρχιπέλαγος Ενωμένοι Νησιώτες» δημοσιοποίησε σήμερα σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στην γέφυρα της Κρεμαστής για συμβολικούς λόγους.

Ιδιαίτερη μνεία όπως αναμένονταν άλλωστε έκανε  στη γέφυρα της Κρεμαστής που έγινε σημαία για τη σημερινή περιφερειακή αρχή αλλά συνεχίζει να στέκει στην ίδια κατάσταση χωρίς να έχει γίνει κάτι για τη βελτίωση της κατάστασης της παρότι η θητεία φθάνει στο τέλος της.

Ο κ. Κόκκινος δεσμεύθηκε να δώσει μαζί με τους συνεργάτες του αγώνα για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των νησιωτών και να έρθουν καλύτερες ημέρες.

 

«Ο συνδυασμός φιλοδοξεί να υπηρετήσει τους νησιώτες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με  τη μάχη που θα δώσει ώστε να βελτιωθεί η  ζωή τους .  Ο συνδυασμός μας θέλουμε να δώσει τη μάχη ενάντια στην παρακμή και την οπισθοδρόμηση. Θέλουμε να υπερηφανευόμαστε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι για να πάει μπροστά ο τόπος. Ξεκινάμε ενωμένοι αποφασισμένοι με δύναμη και θέληση.Ξεκινάμε ένα αγώνα δύσκολο, για τη διεξαγωγή του οποίου μας δίνει δύναμη η στήριξη της κοινωνίας.  Θέλουμε να κάνουμε την αγωνία των πολιτών, αγώνα με αποτέλεσμα και προοπτική. Είναι γεγονός ότι βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις. Η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια ζει την οπισθοδρόμηση. Δυνάμεις που έπρεπε να υπηρετήσουν την ανάπτυξη υπηρετούν το χθες παρά το γεγονός ότι διαφημίζουν το αντίθετο. Αντί να υπηρετήσουν τον τόπο τους βλέπουμε να δίνουν ρεσιτάλ  φωτογραφιών και δελτίων τύπου και έργων και δράσεων αναπτυξιακών. Ζούμε τα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις, που έρχονται για τη σωτηρία της χώρας αλλά μας φέρνουν νέα μνημόνια. Μνημόνια που υποθηκεύουν το μέλλον  της χώρας . Απέναντι σε αυτά εμείς θέλουμε να αντισταθούμε και να είμαστε δύναμη ανατροπής και δημιουργίας», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

Μνημείο πολιτικής αναποτελεσματικότητας η γέφυρα στην Κρεμαστή

Αναφερόμενος στη γέφυρα της Κρεμαστής ο κ. Κόκκινος τόνισε πως αποτελεί μνημείο πολιτικής αναποτελεσματικότητας αφού η σημερινή αρχή δεν υλοποίησε το έργο της επισκευής και όχι μόνο.

«Πίσω μου είναι η γέφυρα της Κρεμαστής. Αποτελεί μνημείο πολιτικής αναποτελεσματικότητας. Είναι σημείο στο οποίο κάποιοι επένδυσαν πολιτικά. Αναφέρομαι, στη σημερινή περιφερειακή αρχή που απέρχεται . Αυτό το έργο δεν έγινε . Ακόμη και οι πινακίδες μέσω των οποίων γίνονταν γνωστό ότι θα ξεκινούσε το έργο ξηλώθηκαν. Είμαστε εδώ κάθε λίγο και λιγάκι, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες. Εμείς παλέψαμε για αυτό. Εμείς ως παράταξη δεσμευόμαστε, πως θα είναι το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει με το θα αναλάβουμε τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.Το αναφέρουμε αυτό, γιατί τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε αποδείξει αν είμαστε αποτελεσματικοί παρά τις τρικλοποδιές  και τα προβλήματα» , είπε ο κ. Κόκκινος.

Εξηγώντας τους συμβολισμούς του χώρου στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξή τύπου ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στο Αιγαίο.

«Κοντά μας είναι το Αιγαίο το οποίο κάποιοι το αμφισβητούν. Στέλνουμε και εκεί το μήνυμα μας. Είμαστε Έλληνες και σεβόμαστε τις  Διεθνείς Συνθήκες και την εδαφική ακεραιότητα μας. Στέλνουμε όμως και  μήνυμα συνεργασίας και όχι διχασμού», είπε.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και το βιοτικό επίπεδο σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες το οποίο έχει πέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Παυλόπουλος: Το δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει τα Νησιά

« Έργα που έπρεπε να έχουν γίνει ήδη  δεν έχουν υλοποιηθεί καν . Έχουν συναφθεί εκατοντάδες συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων αλλά τα έργα δεν έχουν γίνει.Πόροι δεν έχουν βρεθεί για να γίνουν έργα και να έχουν δουλειά οι πολίτες που φεύγουν στο εξωτερικό. Ως περιφερειακή αρχή θα δώσουμε  δύσκολο αγώνα για να  έρθει η  ανάπτυξη δίνοντας τη μάχη σε όλα τα επίπεδα.  Επιλέγουμε τη σύγκρουση με την παρακμή και τους εκπροσώπους της αλλά πάνω από όλα δημιουργία.Δημιουργία και αγώνας για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και για καλύτερη Υγεία και Παιδεία για τους νησιώτες. Για να έχουν το μέλλον που τους αξίζει», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου Ελληνικό Αρχιπέλαγος Ενωμένοι Νησιώτες» αναφέρθηκε στα υδροπλάνα για τα οποία τόσες ανακοινώσεις έγιναν αλλά δεν πέταξαν στα νησιά.

«Αντιθέτως είδαμε να μειώνονται οι αεροπορικές συνδέσεις στις άγονες γραμμές και να αυξάνονται οι τιμές στα εισιτήρια. Δεν γίνονται έργα υποδομών και ενέργειες που θα δημιουργούσαν ανάπτυξη. Η επένδυση στη διαφήμιση την προπαγάνδα και την επικοινωνία απέχει πολύ από την πράξη και από αυτά που θέλει η  κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν αποτέλεσμα. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί είναι χαμένος. Εμείς με την κοινωνία κάνουμε συμβόλαιο για τον αγώνα μας που στόχο θα έχει τη βελτίωση της ζωής όλων», είπε ο κ. Κόκκινος.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν!

Αναφερόμενος στο συνδυασμό του τόνισε πως στηρίζεται στο λαό και τα στελέχη του είναι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου.

«Δεν έχουμε φίρμες κοντά μας. Έχουμε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινά πιστεύω. Εμείς δεν βάλαμε κομματικές ταμπέλες αλλά την ανεξαρτησία και πάνω από όλα τον αγώνα και τη διεκδίκηση για τους Έλληνες και τους νησιώτες. Νησιωτικές πολιτικές δεν υπάρχουν.Τις επόμενες ημέρες θα πούμε πολλά. Για όλους και για όλα. Ο συνδυασμός μας στηρίζεται σε ανθρώπους που δεν χρειάζεται να τους δώσουμε χρηματοδοτήσεις και εργασιούλες. Δεν έχουμε ανθρώπους που  βολεύουμε εμείς σε  θέσεις της περιφέρειας για να είναι και υποψήφιοι. Εμείς έχουμε ανθρώπους περήφανους που νίκησαν το φόβο και τις σκευωρίες . Από εδώ και πέρα μέχρι την προεκλογική περίοδο θα κάνουμε προσπάθεια στήριξης της αλήθειας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να διχάσουν την κοινωνία για να επιβιώσουν πολιτικά,  ενώ έχουν αποδείξει  ότι είναι ανεπαρκείς. Η  σημερινή περιφερειακή αρχή αλλά και οι  υπόλοιπες παρατάξεις θα κληθούν σε δημόσιο διάλογο. Εμείς λέμε όχι στα ύπουλα κτυπήματα  κάτω από τη μέση και στις ανώνυμες αναρτήσεις που δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό. Εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίσαμε να δώσουμε μάχη να  παλέψουμε ώστε  τα υπέροχα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να πρωταγωνιστήσουν σε έργα και ανάπτυξη. Δεν θα κρυφτούμε αλλά θα λογοδοτούμε. Με τα μέσα που διαθέτουμε με την ενότητα τη δύναμη της ψυχής μας θα κάνουμε αγώνα για καλύτερο παρόν και μέλλον. Άλλωστε το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν» , τόνισε ο κ. Κόκκινος .

Όπως τόνισε ο συνδυασμός  του έχει κλείσει σε ποσοστό 80% και σύντομα θα ξεκινήσουν και οι ανακοινώσεις ονομάτων των υποψηφίων συμβούλων.

 

 214 total views,  2 views today