Εγγλέζος : Ζητάμε εντατικούς ελέγχους από τον ΣΕΠΕ για να πάψει η «μαύρη εργασία»

216

Να γίνουν εντατικοί έλεγχοι στην περιοχή μας για να περιοριστεί η «μαύρη εργασία»  θα ζητήσει από τον ΣΕΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ.Παναγιώτης Εγγλέζος μιλώντας στον Sky.

Ο κ. Εγγλέζος που είναι στην Αθήνα και για το θέμα αυτό  αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που έχει γίνει βραχνάς για τους εργαζόμενους.

Κάλεσε δε τη διοίκηση της  Ένωσης Ξενοδόχων της Ρόδου  σε μια συζήτηση για να βρεθεί λύση.

Τώρα όπως τόνισε σε όλους τους κλάδους στη Ρόδο  δουλεύουν 8.000  εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση.

Μιλώντας  και τις μεταγραφές που παίρνουν οι εργαζόμενοι από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο φέτος τόνισε πως είναι η ώρα της εκδίκησης.

«Αυτή την περίοδο έχουμε την εκδίκηση των εργαζομένων που φαίνεται να διεκδικούν  καλύτερους μισθούς. Τα χρόνια της πανδημίας τους ξεζούμισαν οι εργοδότες. Έτσι αρκετοί έφυγαν από τον κλάδο. Κάποιοι δουλεύουν σε άλλες δουλειές δυστυχώς «μαύρα».  Στην Αθήνα όπου βρίσκομαι  ζητάμε από το  ΣΕΠΕ να κατεβάσει κλιμάκιο για να σταματήσει το φαινόμενο της μαύρης εργασίας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια οι ξενοδόχοι δεν ήταν σωστοί απέναντι στου εργαζόμενους», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Να σημειωθεί πως φέτος δεν ήρθαν για να δουλέψουν στη Ρόδο 3.000 εργαζόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα.

«Κάποιοι από αυτούς εργάζονται σε άλλους κλάδους. Άλλοι δεν έρχονται γιατί είχαν άσχημες εμπειρίες. Υπάρχουν και 300 άτομα που δεν έχουν επαναπροσληφθεί», τόνισε

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε και στην πρόταση για τους εισαγόμενους εργαζόμενους που φαίνεται να αιωρείται και τόνισε πως μια τέτοια λύση θα λειτουργήσει σε βάρος της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

«Και η  ΕΞΡ δεν έχει αναφέρει ακριβώς τον αριθμό των εργαζομένων που λείπουν από τα ξενοδοχεία. Πρέπει να υπάρξει διάλογος συνεργασία για να βρούμε μια λύση», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.