Εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο Κω παρουσία του Θ. Πλεύρη

249

Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, των βουλευτών του νομού Μάνου Κόνσολα  Μίκας Ιατρίδη, Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά, του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροιλού, του δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά  και άλλων εκπροσώπων  των τοπικών αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι  η εκδήλωση για τα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου και του συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών στο νοσοκομείο Κω.

Το έργο είναι   ευγενική χορηγία της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Πρόκειται για μία γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου ΜΟ2CSS-20C6-2-12m3/h με δυνατότητα και αναγόμωσης φιαλών (συμπιεστής οξυγόνου) που θα ενισχύσει σημαντικά το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ ΚΩ.

Το νοσοκομείο της Κω διέθετε ήδη μία γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου, η οποία όμως δεν επαρκούσε για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, ειδικά κατά την έξαρση των κρουσμάτων της covid-19. Συχνά το νοσοκομείο αντιμετώπιζε πρόβλημα, καθώς η μεταφορά φιαλών οξυγόνου με πλωτά μέσα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολη.

Μετά από σχετικό αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου, Σταμάτη Βασιλειάδη, και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε στην προσφορά μιας ισχυρής γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου με δυνατότητα και αναγόμωσης φιαλών. Η δυνατότητα αυτή, θα επιτρέψει στο νοσοκομείο της Κω να προμηθεύει μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, με φιάλες οξυγόνου.

Ο κ. Πλεύρης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ για την ευγενική προσφορά και σημείωσε ότι συνολικά η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η εταιρεία έχει βοηθήσει την Πολιτεία διαχρονικά. Για το νοσοκομείο ειδικότερα, δήλωσε πως υπάρχει σχεδιασμός να ενισχυθεί σημαντικά και με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο κινήτρων για τους γιατρούς που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, με στόχο να καλυφθούν θέσεις και σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας απομακρυσμένων νησιών.

«Από σήμερα και στο εξής, το Γενικό Νοσοκομείο της Κω δεν θα αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα επάρκειας οξυγόνου και είμαστε χαρούμενοι που η ΒΙΑΝΕΞ συνέβαλε καθοριστικά στο να λυθεί ένα ζήτημα, που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, εν μέσω πανδημίας» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ,  Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά τον χαιρετισμό του. «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει η ΒΙΑΝΕΞ, η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που σήμερα έχει φτάσει να αριθμεί 1.316 εργαζόμενους, να είναι συνώνυμο της εμπιστοσύνης και της φροντίδας για τον άνθρωπο. Αυτό το οφείλουμε βέβαια στον πατέρα μου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, τον Παύλο Γιαννακόπουλο, κι εμείς φροντίζουμε να συνεχίζουμε το πνεύμα προσφοράς του προς την κοινωνία. Και ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, είμαστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι» πρόσθεσε. Ο κ. Γιαννακόπουλος στάθηκε στη δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ στο Καστελλόριζο, με την οποία έγινε πλήρως λειτουργικό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης και λειτούργησε ξανά μετά από σχεδόν 15 χρόνια φαρμακείο στο νησί. Επίσης, μέσω της συνεργασίας μας με το σωματείο Be-Live, για τη στήριξη ζευγαριών στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν παιδί, η ΒΙΑΝΕΞ «υιοθέτησε» το νησί της Σάμου, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται για τον επόμενο χρόνο, με το νησί της Πάτμου.

«Οφείλουμε να βοηθάμε, ώστε οι συμπολίτες μας εδώ να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ταυτόχρονα, να δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς μας, να επιτελούν το λειτούργημά τους με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, χωρίς να εξαρτώνται από το αν έχει απαγορευτικό απόπλου για την προμήθεια βασικών υλικών όπως το οξυγόνο, είτε να λείπει από το νοσοκομείο απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, λόγω περιορισμένων πόρων για τη δημόσια υγεία. Τα κενά αυτά έρχεται να συμπληρώσει η ΒΙΑΝΕΞ, στο βαθμό που μπορεί, και γενικότερα η ιδιωτική πρωτοβουλία, που ειδικά το διάστημα της πανδημίας στήριξε σημαντικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς, ως ΒΙΑΝΕΞ, είμαστε εδώ, στο πλευρό της Πολιτείας, να βοηθάμε όπου μπορούμε, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός: να έχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους αξίζει, όλοι οι Έλληνες πολίτες» κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Γιαννακόπουλο, τονίζοντας την παράδοση των μεγάλων ευεργετών της χώρας, στον τομέα της Υγείας.

Η στελέχωση του νοσοκομείου Κω

Aναφορικά με τη στελέχωση του νοσοκομείου της Κω ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι  εκπονείται ένα συνολικό πρόγραμμα για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων και ειδικά των νοσοκομείων της ακριτικής Ελλάδας.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι το  νοσοκομείο της Κω δεν καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα γίνουν ανακοινώσεις για την καλύτερη δυνατή στελέχωσή του. Ο κ. Πλεύρης εκτός των κινήτρων για την καλύτερη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, ξεκαθάρισε ότι στη φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να θεσμοθετήσει τις δυνατότητες ιδιωτών ιατρών να παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία με θεσμοθετημένο τρόπο, με τη σχέση part time αλλά αντίστοιχα και τη δυνατότητα των ιατρών του ΕΣΥ, με διαφόρους τρόπους, να μπορούν να μην έχουν τον σκληρό πυρήνα με τον οποίο λειτουργούν σήμερα.

Η κ. Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι είναι χαρούμενη που βρίσκεται στην Κω, ένα νησί που αγαπά όπως είπε και επισκέπτεται συχνά. Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται μια λύση για τα προβλήματα της περιοχής, η οποία σύντομα θα ανακοινωθεί, τονίζοντας ότι στην επίσκεψή της άκουσε όλα τα προβλήματα έτσι ώστε να δοθούν λύσεις.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι Υπουργοί σημείωσαν ότι σε περίπου ένα μήνα μαζί με τις προκηρύξεις πρόσληψης νοσηλευτών, ιατρών και λοιπού προσωπικού πανελλαδικά θα ανακοινωθούν και κίνητρα στους γιατρούς για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην περιφέρεια.

Πηγή: Νewsbomb.gr – Kosnews24.gr

Φωτογραφία Kosnews24.gr