“Εγκλωβισμένη” στη Βαρκελώνη, όπου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια, παραμένει η συμπολίτισσά μας Κατερίνα Σάββα, η οποία δεν κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα μας με την τελευταία πτήση από την καταλανική πόλη προς Αθήνα, στον επαναπατρισμό αρκετών Ελλήνων.

Η ίδια μιλώντας στον SKY τόνισε ότι ενώ απευθύνθηκε στην ελληνική Πρεσβεία κι έστειλε την σχετική αίτηση, για να καταφέρει να επιστρέψει στην Ελλάδα (αρχικά στην Αθήνα κι εν συνεχεία στη Ρόδο), τελικά αποκλείσθηκε από την τελική λίστα της πτήσης επαναπατρισμού από τη Βαρκελώνη, αφού οι επιβάτες που κατάφεραν να ταξιδέψουν είχαν προτεραιότητα, λόγω επειγουσών αναγκών. Η κυρία Σάββα επισήμανε ότι τα συναισθήματα της ιδίας, αλλά και της οικογένειάς της ήταν ανάμεικτα, αφού την αρχική απογοήτευση γρήγορα διαδέχθηκε το αίσθημα ανακούφισης, όταν έγινε γνωστό ότι σε αυτή την πτήση υπήρχαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού…

“Αυτό που είναι ιδιαίτερα συγκινητικό είναι η αλληλεγγύη των πολιτών. Ο κόσμος είναι ενωμένος, αλληλέγγυος και εφαρμόζει τα αυστηρά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, παρότι στην αρχή το είχε πάρει αψήφιστα…”, είπε καταλήγοντας.

 2,513 total views,  4 views today