Εδωσε το κλειδί της πόλης χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου!

2642

Οχι κύριε Δήμαρχε!

Με αναλογική, με ενισχυμένη, με όποιο σύστημα εκλογής, η αντιπροσώπευση των πολιτών είναι έμμεση μεν, είναι δημοκρατικά εκλεγμένη όμως αντιπροσώπευση, με βουλευτές, με δημοτικούς συμβούλους, με περιφερειακούς συμβούλους και δεν χωρά αμφιβολία για τη συνέχεια και τη συνέπεια επ’ αυτών!

Οχι κύριε Δήμαρχε! Διαπράξατε φάουλ που για τους πολίτες της Ρόδου που υποφέρουν καθημερινά, αυτό είναι παράπτωμα που σηκώνει κόκκινη κάρτα, κάτι σαν χτύπημα εν ψυχρώ στο ποδόσφαιρο, που θυμάμαι, σας αρέσει ιδιαίτερα! Κύριε Δήμαρχε το παράπτωμα ήταν σαν χτύπημα στο “καλάμι” κι εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια όλων!

Κύριε Δήμαρχε, ρωτήσατε τον πολίτη αυτής της πόλης, αν δέχεται να έχει συνδημότη έστω και επίτιμο τον κ. Τσίπρα; Ρωτήσατε τον δημότη, εμμέσως φυσικά, αν αποδέχεται να παραδώσετε το κλειδί της πόλης του στον κ. Τσίπρα;

Κύριε Δήμαρχε, μαθαίνουμε πως δεν ρωτήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πράξη σας αυτή. Μάλιστα η απόδοση του κλειδιού, έγινε εν κρυπτώ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι στο Δημαρχείο όπως θα έπρεπε κανονικά, γιατί απλά, γνωρίζατε πως τέτοια ενέργεια δεν θα περνούσε – σας την είχαν διαμηνύσει άλλωστε οι σύμβουλοι σας.

Κύριε Δήμαρχε, καλός ή κακός ο κ. Τσίπρας, θα κριθεί σε άλλο επίπεδο, σε βουλευτικές εκλογές. Καλώς ή κακώς.

Εσείς όμως; Τι τα θέλατε τα χαμόγελα και τα φιλιά και μάλιστα χωρίς να έχετε καλύψει τέτοια πράξη με απόφαση του αρμόδιου δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου;

Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν κι είμαστε δεκαπέντε μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές!

Κύριε Δήμαρχε, η Ιστορία είναι κοντινή. Πρόσφατη. Τα λάθη της υπερεκτίμησης, της αλαζονείας, των Αυλικών, συμπεριφορών άλλων από τις δημοκρατικές, καταγγέλθηκαν και εκλογικά οι αλαζόνες χάθηκαν οριστικά.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται μερικές φορές και σαν φάρσα…

ΥΓ. Επειδή καλοθελητές βρέθηκαν για να μας πούνε πως δεν ξέραμε πως δεν χρειαζόταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε να πούμε πως η θέση μας ήταν ξεκάθαρη: Πώς “δημοκρατικά” δίνει το κλειδί της πόλης ο Δήμαρχος σε κάποιον που ΟΛΟΙ οι δημότες βρίζουν (πλην εξαιρέσεων και όσων επιδιώκουν …χρίσματα!!).

ΤΜ.