Εκδήλωση για την Ξένη Παπαχαλκίτου – Έμνερ στις 24 Αυγούστου

144

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ στη μνήμη της Ξένης Παπαχαλκίτου – Σακελλαρίδου – Έμνερ, ως τιμώμενου προσώπου του 7ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στις 9.00μμ.

Στα πλαίσια αυτού του αφιερώματος, εκτός από αναφορές στη ζωή και στο έργο της Ξένιας από τους Γιώργο Σακελλαρίδη και Λεωνίδα Σακελλαρίδη και προβολές ιστορικής αξίας φωτογραφιών και βίντεο (υπό την επιμέλεια του Λευτέρη Γκοτζογιάννη) , θα υπάρξει και ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό μέρος, με αποκορύφωμα το περιεχόμενο του παρακάτω καλέσματος από την οικογένεια της Ξένης Παπαχαλκίτου- Σακελλαρίδου – Έμνερ.

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε και παρακαλούμε φίλους και φίλες επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της κ. Ξένης, να φέρουν μαζί τους μουσικά όργανα έτσι που να δημιουργήσουμε προς το τέλος του αφιερώματος, μια αυτοσχέδια ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ που θα παίξει για κείνην, την «ΑΡΝΗΣΗ» (Στο περιγιάλι το κρυφό), των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη και άλλα τραγούδια!

Με την ίδια λογική, όσες και όσοι μη μουσικοί και μουσικοί, θέλουν να τραγουδήσουν τιμώντας την μνήμη της κ. Ξένης, μπορούν να συμμετάσχουν στην αυτοσχέδια ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΩΔΙΑ που θα δημιουργηθεί, (δίπλα στα μέλη της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ), ώστε όλοι μαζί να της αφιερώσουμε το τραγούδι: «Στο περιγιάλι το κρυφό», καθώς πιθανότατα και άλλα τραγούδια. Για όλες και όλους θα υπάρχουν παρτιτούρες και φωτοτυπίες με τα λόγια των τραγουδιών.