Στοιχεία που αφορούν τον θάνατο των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία, και σοκάρουν,  έρχονται στο φως μέσω της περιγραφής του τραγικού συμβάντος από την ΕΛΑΣ .

Από το σχετικό κείμενο που έχει διαβιβαστεί από χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνο αποδεικνύεται ότι οι δύο αδελφές δεν γνώριζαν κολύμπι.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως τα παιδιά ενώ είχαν φάει βούτηξαν στην πισίνα ενώ οι γονείς τους ενώ γνώριζαν πως δεν ξέρουν να κολυμπούν ήταν στο …μπάρ της πισίνας και δεν είχαν οπτική επαφή μαζί τους.

Αυτό ήταν αρκετό να γίνει το κακό μέσα σε λίγα λεπτά και να χαθούν και τα δύο παιδιά τους.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο:

« Στον χώρο της πισίνας δεν υπήρχε ναυαγοσώστης καθότι το ωράριο εργασίας του είναι σε καθημερινή βάση από 09:00 έως 18:00 ήτοι κατά τις ώρες λειτουργίας της πισίνας. Για το ωράριο λειτουργίας της πισίνας υπάρχουν στο χώρο σχετικές εμφανείς προειδοποιητικές πινακίδες και ενδεικτικά σήματα που απαγορεύσουν το κολύμπι πέραν του ωραρίου λειτουργίας της πισίνας».

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ακόμη ότι το ξενοδοχείο δεν είχε εφοδιαστεί με την απαραίτητη γνωστοποίηση λειτουργίας πισίνας.

Να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο προσκόμισε τα παλαιά σήματα τα οποία βρίσκονται στο σχετικό φάκελο που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα.

Σε ερώτηση για την έλλειψη της γνωστοποίησης ο προιστάμενος του ΕΟΤ κ. Αγαπητός Ξάνθης δήλωσε ότι δεν είναι απαιτητό κάτι τέτοιο.

” Υπάλληλος της υπηρεσίας μας έκανε τον έλεγχο και διαπίστωσε πως όλα είναι εντάξει. Ο φάκελος του ξενοδοχείου διοικητικά είναι πλήρης”, δήλωσε  ο κ. Ξάνθης σήμερα στο skyrodos.gr.

Η σχετική γνωστοποίηση εκδίδεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του αρμοδίου υπουργείου με τους κωδικούς του taxis net και μια σειρά από δικαιολογητικά.

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Την 18:25 η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Ρόδου ότι από πισίνα του ξενοδοχείου…… ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια αλλοδαπή νεαρής ηλικίας. Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ είχε παραλάβει την εν λόγω με στοιχεία υπήκοος Γαλλίας επ Traore on Anais του Amadou και της Santra γεν 11/03/2002 στη Γαλλία κάτοχο του υπ αριθ ….δελτίου ταυτότητας τη οποία μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Μετά από λίγα λεπτά από την ανεύρεση της σε άλλο σημείο της ίδιας πισίνας ανασύρθηκε δεύτερη αλλοδαπή και αυτή χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Επρόκειτο για την αδελφή της η οποία επίσης μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Οι εν λόγω βρισκόταν με την οικογένεια της για διακοπές στη Ρόδο από 28/07/2019 και διέμεναν στο ξενοδοχείο με τους γονείς τους και τα δύο ανήλικα αδέλφια τους ετών 10 και 16. Κατά το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα το συμβάν οι γονείς βρίσκονταν στο χώρο του μπαρ  πισίνας και δεν είχαν οπτική επαφή μαζί τους. 

Ματσίγκος Γ. : Να μην πυροβολούμε τη Ρόδο είναι ασφαλής προορισμός 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σομαλή με κορονοϊό: Πήγε να γεννήσει και έβαλε το νοσοκομείο ...καραντίνα

Την άποψη ΄ότι δεν θα πρέπει να στοχοποιηθεί η Ρόδος εξαιτίας του συγκεκριμένου συμβάντος εξέφρασε σήμερα μιλώντας στον Sky o πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

“Με αφορμή το ατυχές συμβάν που είχαμε δεν θα πρέπει να πυροβολούμε τη Ρόδο. Το νησί μας είναι ασφαλής προορισμός”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Ειδικά για τις υδατοδεξαμενές κολύμβησης ο κ. Ματσίγκος δήλωσε:

“΄Ολες οι πισίνες πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Διαθέτουν κανονισμούς ασφαλείας. Υπάρχουν άδειες σε όλες τις πισίνες  και ναυαγοσώστες. Από τη στιγμή που δεν γνώριζαν κολύμπι γιατί πήγαν να κολυμπήσουν μόνες τους. Επίσης κατά δήλωση των γονέων γευμάτιζαν μέχρι τις 18:00. Στις πινακίδες αναγράφονταν πως οι πισίνες κλείνουν. Να μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες στα ξενοδοχεία. Έχουν και οι πελάτες να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Ήταν  μια άτυχη στιγμή για τη Ρόδο. Δεν θα πρέπει να πυροβολούμε τον προορισμό” , είπε ο κ . Ματσίγκος.

 214 total views,  4 views today