Ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών Δημήτρης Κρητικός μιλώντας στον sky επανέλαβε το αίτημα που κατέθεσε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση εκκένωση του χώρου των παλιών σφαγείων, από τους 170 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες, λέγοντας ότι πρόκειται για εικόνα ντροπής που αποτελεί παράλληλα υγειονομική βόμβα στο νησί.

Ο κ. Κρητικός πρότεινε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρέμβαση του εισαγγελέα που θα διατάξει την άμεση εκκένωση του χώρου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Αφού κανείς δεν είναι αρμόδιος κι όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι, ας πιέσουμε όλοι μαζί. Έπρεπε να είχαν φύγει χθες, καθώς απειλείται η δημόσια υγεία, λόγω της πανδημίας! Πρέπει η δημοτική αρχή να πάρει δραστικές αποφάσεις και να μην περιορίζεται σε δύο-τρεις επιστολές, γιατί θα συνεχίσει να διαιωνίζεται για χρόνια η υπάρχουσα κατάσταση» σημείωσε σχετικά.

Ο κ. Κρητικός πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι αν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του Δημάρχου Ρόδου, δε θα μπορούσε να κοιμηθεί, λόγω του σοβαρότατου αυτού θέματος.

“Τα προβλήματα προκύπτουν καθημερινά με πρώτο παράδειγμα το τι συνέβη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, από τη μετανάστρια που βρέθηκε θετική στον ιό και το τι ακολούθησε (μετάδοση του ιού και σε άλλους μετανάστες και καραντίνα δέκα ατόμων στο Νοσοκομείο). Το ότι υπάρχει αυτή, ας την πούμε άτυπη δομή, είναι μία ντροπή. Ακόμη χειρότερα, λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα”, είπε καταλήγοντας.

 3,247 total views,  4 views today