Θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα αυτή την περίοδο και στο πλαίσιό τους αυτή την Κυριακή θα παραμείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο είναι 11:00 – 18:00. Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου.

Στην αγορά της Ρόδου όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 20 έως 60%.
Παρόλα αυτά όμως οι καταναλωτές είναι διστακτικοί και συνεχίζουν να μην προβαίνουν σε αγορές.

« Φαίνεται πως ο κόσμος δεν διαθέτει χρήματα για να προβεί σε αγορές. Τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 20 έως 60%», δήλωσε ο κ. Σπανός.
Σε ερώτηση αν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή ο κ. Σπανός δήλωσε:

«Μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή . Αυτό έγκειται στην επιθυμία των επιχειρηματιών το τι θα πράξουν τελικά. Από το σύλλογο οπτικών οπτομετρών, εκδόθηκε  ήδη ανακοίνωση ότι τα καταστήματα τους δεν θα λειτουργήσουν».

Oι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από- έως).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Παράταση αναστολής στον Τουρισμό-Επισιτισμό για τον Οκτώβριο

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 310 total views,  5 views today