Εκτροπή: Ο Φλοσκάκης ζητά την καθαίρεση του “Ομπάμα” από τις Φάνες

1010

Την καθαίρεση του Βασίλη Νικολίτση από την Προεδρία του Τοπικού Συμβουλίου Φανών επιχείρησε χθες ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Ατταβύρου και Καμείρου Νεκτάριος Φλοσκάκης, σε μία πρωτοφανή κίνηση, ζητώντας μάλιστα αυθαίρετα να οριστεί εκπρόσωπος της Κοινότητας μετά από ψηφοφορία!

Η κόντρα των δύο ανδρών έχει φθάσει στα άκρα εδώ και καιρό καθότι είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση, που χθες έγινε… μετωπική!
Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κάνει λόγο για πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και παραθέτει στον Αντιδήμαρχο το νόμο …προς ενημέρωσή του!
Τι δηλώνει μετά από αυτή την απίστευτη κίνηση ο “Ομπάμα” των Φανών:

Κύριε Φλοσκάκη, χθες ήρθες στο Τ.Σ. μετά από μήνες. Σε περίμενα με φιλικές διαθέσεις και για καλή συνεργασία, αλλά έκανα λάθος… Πήρες το λόγο και κάλεσες το Τοπικό να ψηφίσει ποιός θα εκπροσωπεί την Κοινότητα Φανών σε όλα τα θέματα που δεν είχες το δικαίωμα αυτό και σε απέτρεψα. Σου είπα οι Φάνες εκπροσωπούνται από τον Πρόεδρο, όπως ορίζει ο νόμος κι εσύ επέμενες στην καθαίρεσή μου από τη θέση του Προέδρου. Μας γυρίζεις σε άλλες εποχές. Διάβασε το νόμο να ενημερωθείς. Λυπάμαι που συνεχίζεις να έχεις εμπάθεια στο πρόσωπό μου. Συνεχίζω όπως με ψήφισαν οι συγχωριανοί μου σ’ αυτή τη θέση του Προέδρου με δημοκρατικές διαδικασίες.

Άρθρο 81 – Αρμοδιότητες προέδρου συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων:

Ο πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, πέρα από τις αρμοδιότητες εκείνες που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, ασκεί και τις εξής αρμοδιότητες:
α) Εκπροσωπεί το συμβούλιο της κοινότητας.
β) Ασκεί κάθε αρμοδιότητα που του ανατίθεται από τον δήμαρχο. Μεταφέρει και παρουσιάζει στον δήμαρχο και στα άλλα αρμόδια όργανα του δήμου τα προβλήματα της κοινότητας, συνεργάζεται με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να προετοιμάσει κάθε θέμα που θα συζητηθεί στο συμβούλιο της κοινότητας, παρακολουθεί την προώθηση από το δήμο των θεμάτων που αναφέρονται στις αποφάσεις του συμβουλίου που έχουν σταλεί σε αυτόν. Συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις οποίες καλείται υποχρεωτικά με δικαίωμα ψήφου, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται θέμα που αφορά ειδικά την αντίστοιχη κοινότητα.
γ) Εισηγείται στο συμβούλιο θέματα της αρμοδιότητάς του και εκτελεί τις αποφάσεις του συμβουλίου που λαμβάνονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 83 έως 84.
δ) Ενεργεί πληρωμές από την πάγια προκαταβολή, που συνιστάται κατά τις σχετικές διατάξεις.
ε) Συμμετέχει στη διοίκηση κληροδοτήματος, με έδρα την κοινότητα στην οποία ασκεί τα καθήκοντά του, στις περιπτώσεις που προβλέπεται, σύμφωνα με το ν. 2539/1997 (Α΄ 244) ή την πράξη σύστασής του, η συμμετοχή προέδρου τοπικού.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑNΝΕΤΟΥΛΗΣ

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του κ. Νικολίτση, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χατζηδιάκου Δημήτρης Ζαννετούλης υποστηρίζει τα εξής:

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κύριος αντιδήμαρχος ζήτησε να οριστεί εκπρόσωπος της κοινότητας μετά από ψηφοφορία!!! Εάν πρόεδρε είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, ο κ. Φλοσκάκης υπερβαίνει τα καλώς κείμενα του νόμου περί διοίκησης των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων ο οποίος νόμος ορίζει ρητά και ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος της κοινότητας έχει όλες της αρμοδιότητες !!!!!! Ε τώρα εάν θέλει να σε καθαιρέσει σαν τον ΤΡΑΜΠ στην Αμερική τότε πάρε οδηγίες από τον ΟΜΠΑΜΑ!!!!!! Πρόεδρε νομίζω ότι με έγγραφο σου πρέπει να ενημερώσεις τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου γι’αυτό το θέμα!!!!!”

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τις ατελείωτες αντιπαραθέσεις του με τον Αντιδήμαρχο, ο κ. Νικολίτσης έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στον sky πως ο κ. Φλοσκάκης έχει απωθημένα μαζί του και γι΄αυτό το λόγο δεν στέλνει μηχανήματα στο χωριό, και υποβαθμίζει το χωριό του, ενώ έχει ζητήσει την παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου για να έχει ίση μεταχείριση η περιοχή, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα χωριά. “Το χωριό μου δε φταίει σε τίποτα να στερείται υπηρεσιών και ομαλής λειτουργίας, αν ο ίδιος έχει προσωπικά μαζί μου”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Λίγες μέρες αργότερα (9/11/2020) ο Αντιδήμαρχος σε δήλωσή του έριξε λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας ότι έχει αγαστή συνεργασία με όλους τους Προέδρους πλην του Νικολίτση…

Η συνεργασία μου με τους προέδρους των Κοινοτήτων Διμυλιάς Νικόλαο Σαρούκο, Απολλώνων Μάκη Λαγογιάννη, Πλατανίων Γιάννη Πετρά, Σαλάκου Στέργο Αγγουρά, Καλαβαρδών Δημήτρη Χατζηνικόλα και Σορωνής Μανώλη Μπονιάτη, είναι αγαστή και άριστη. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φανών Βασίλης Νικολίτσης έμαθε να λειτουργεί με το δικό του τρόπο, που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει το δικό του δρόμο, αποκόβοντας κάθε δίαυλο επικοινωνίας και επαφής μαζί μου και προτιμά να αναλώνεται σε αηδής επιθέσεις στο πρόσωπο μου.»