Απεντάχθηκε η κ. Κική Τσακίρη από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Την ενέργεια αυτή στηλιτεύει με ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή  του  ΚΚΕ που ζητά να επανενταχθεί άμεσα η κ. Τσακίρη στο κοινωνικό τιμολόγιο και να εφαρμοσθεί καλύτερη τιμολογιακή πολιτική για τα νοικοκυριά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά με την περίπτωση της απένταξης της Κικής Τσακίρη από το «κοινωνικό τιμολόγιο».

Η ΔΕΗ, με της ευλογίες της κυβέρνησης, εξασφάλισε τον  εκτοπισμό χιλιάδων νοικοκυριών από το κοινωνικό τιμολόγιο, κατεβάζοντας στα όρια της εξαθλίωσης τα κριτήρια εισοδήματος. Συνεχίζει την πολιτική των διακοπών του ρεύματος σε λαϊκά σπίτια, εκβιάζοντας τους οφειλέτες , κόβοντας το ρεύμα αδιακρίτως ακόμη και σε ανέργους, σε ΑΜΕΑ και ασθενείς. Επιτίθεται χωρίς έλεος ακόμη και σε όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν μειωμένα τιμολόγια ρεύματος και προκλητικές διευκολύνσεις πληρωμής.

Γι’ αυτό χρειάζεται οι εργαζόμενοι, ο λαός, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την πάλη ενάντια της διακοπές ρεύματος, βάζοντας στο στόχαστρο την πραγματική αιτία, που δεν είναι άλλη από τη στρατηγική του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

Ζητάμε:

Άμεσα να επανενταχθεί η Κική Τσακίρη, η οποία είναι για χρόνια καθηλωμένη λόγω της ασθένειάς της, στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Δραστική μείωση των τιμολογίων για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.

 118 total views,  2 views today