Με επαπειλούμενη ποινή Ισόβια κάθειρξη – κατά την ίδια πρακτική που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του νόμου 1608 του 1950 Περί καταχραστών του δημοσίου – σήμερα ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα παρουσιάστηκε η πρώην δημοτική σύμβουλος Ρένα Μαντικού.

Επί δημαρχίας Χατζηευθυμίου, όταν η κ. Μαντινού ήταν υπεύθυνη της ΡΟΔΩΝ ΑΕ κατηγορήθηκε για προσλήψεις δημοτικών υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά. Η κατηγορία ήταν για 15 δημοτικούς αστυνόμους που με βάση ανώνυμη καταγγελία η κ. Μαντικού γνώριζε για την πλαστότητα των δικαιολογητικών τους  και προχώρησε την διαδικασία προσλήψεων τους.

Σήμερα παρουσιάστηκε στην Ανάκριση με τον δικηγόρο της κ. Αλεξανδρή. Με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, να εμφανίζεται κάθε μήνα στο Αστυνομικό τμήμα της Ρόδου.

Σημειώνεται πως η δίωξη ασκήθηκε μετά από την ανώνυμη καταγγελία που ΟΛΟΙ γνωρίζανε τότε πως προήλθε από συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο που η κ. Μαντικού αρνήθηκε να τακτοποιήσει τον γιο του, δίνοντας του μια από τις Δημοτικές καντίνες!

 346 total views,  2 views today