Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό πως ο κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος και μάλιστα φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της Σύρου όπου και συνελήφθη. Για τον τρομοκράτη της αεροπειρατείας του 1985, στην πτήση της TWA, από τη Αθήνα προς τη Ρώμη, υπάρχει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος όπως φαίνεται, απλά έχει συνωνυμία μαζί του.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι Γερμανικές Αρχές δεν θα αιτηθούν την έκδοση του αλλοδαπού, καθώς δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή του. Αυτό σημαίνει πως ο κρατούμενος έπρεπε να μείνει ελεύθερος, μιας και δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που αναζητείται.

Νωρίτερα, Λιβανέζος αξιωματούχος είχε ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός τυγχάνει έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και απλά έχει το ίδιο όνομα με εκείνον που έκανε την αεροπειρατεία πριν 34 χρόνια, κάτι που έλεγε και ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, κάνει αναφορά στο χρονικό των ερευνών της, όπου τονίζει πως από τα στοιχεία που συνέλεξαν από το γενεαλογικό δέντρο του κρατούμενου, δεν προέκυπτε ταύτισή με τα στοιχεία του καταζητούμενου, ενώ δεν υπάρχουν και δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλο υλικό για σύγκριση, ώστε να γίνει σύγκριση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σχετικά με την υπόθεση κράτησης Λιβανέζου υπηκόου για υπόθεση τρομοκρατίας, από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Την Πέμπτη 19-09-2019, 65χρονος Λιβανέζος αφίχθη με κρουαζιερόπλοιο στη Μύκονο και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου βρέθηκαν καταχωρημένα στοιχεία ταυτότητας του στο ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN, καθόσον εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης γερμανικών δικαστικών Αρχών για υπόθεση τρομοκρατίας.
Η υπόθεση αφορούσε αεροπειρατεία και ανθρωποκτονία το έτος 1985 και ομηρία το έτος 1987. Ο αλλοδαπός προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Συλλήψεις σε Ρόδο και Κω για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 19-09-2019) από την αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αστυνομικών Αρχών δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του καθώς οι γερμανικές Αρχές δεν κατείχαν υλικό σήμανσης, ενώ η φωτογραφία που απέστειλαν δεν ήταν συγκρίσιμη, με αυτή του διαβατηρίου του αλλοδαπού.

Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 19-09-2019), με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου ο αλλοδαπός συνελήφθη και την επομένη (Παρασκευή 20-09-2019) οδηγήθηκε στη Σύρο, ενώπιον του Αντεισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε τη σύλληψη και προσωρινή του κράτηση.

Πηγή: iefimerida.gr

 130 total views,  2 views today