Με αφορμή την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στις 26/03 και ειδικά για το νησί της Καλύμνου και την παραμονή του στο “βαθύ κόκκινο” και κατά συνέπεια την αναστολή του λιανεμπορίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου “Ο Ερμής” Άγγελος Καλαθιανάκης με γραπτή ανακοίνωσή του δηλώνει την αντίθεσή του, τονίζοντας ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού έχουν βυθιστεί σε ένα τέλμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μου, εμπόρων Καλύμνου είναι εκκωφαντική. Η αγανάκτηση είναι τεράστια, η υπομονή έχει εξαντληθεί. Δεν γίνεται η τύχη μας να παραμείνει άγνωστη!
Γι αυτό την Δευτέρα 5 Απριλίου εάν δεν έχει αποφασιστεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου τότε θα αναγκαστώ να καλέσω τους συναδέλφους μου, εμπόρους, να εκφράσουμε ΌΛΟΙ μαζί την έντονη διαμαρτυρία μας, την αγανάκτηση και αγωνία μας, για εμάς και τις οικογένειές μας, χωρίς να θέσουμε, ούτε κατ’ ελάχιστον, σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
(Εξάλλου πληθαίνουν οι υγειονομικοί που συμμερίζονται την εκκίνηση του λιανεμπορίου).
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν υπήρξε διασπορά του ιού από τον χώρο της λιανικής, οι έμποροι του τόπου μας, είναι ικανοί να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα. Τους εμπιστεύομαι και φέρουν ατομική υπευθυνότητα ιδίως όταν τίθεται θέμα επιβίωσης.
Επιπρόσθετα θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα που θα εκφράσει αυτή τη δυσαρέσκεια, ιδιαίτερα όταν φημολογείται ότι μπορεί να προκριθούν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.
Παράλληλα αναμένουμε να ανακοινωθούν οι οικονομικές ενισχύσεις στοχευμένα για το λιανεμπόριο που έχουν θέσει όλα τα όργανα που μας εκπροσωπούν, δηλαδή η Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Δωδεκανήσου αλλά και η ΕΣΕΕ.

Άγγελος Καλαθιανάκης,

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου “Ο Ερμής”

 217 total views,  6 views today