Θέματα που αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό τη βελτίωση των υποδομών και την προβολή, συζήτησε η διοίκηση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό κ.Μάνο Κόνσολα.

Στον υπουργό Ναυτιλίας μεταξύ άλλων η διοίκηση της Ένωσης έθεσε το ζήτημα της βελτίωσης των υποδομών ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των επιβατών που έρχονται από χώρες εκτός Σέγκεν.
Όπως υπογράμμισε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρος Κόντες, τα μέτρα από την 1.01.21 θα είναι πιο αυστηρά. Υποχρεωτικά θα είναι από την 1.01.22.

«Αυτό σημαίνει πως όλα τα λιμάνια που δέχονται κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα ώστε να λαμβάνονται τα βιομετρικά στοιχεία επιτόπου και να μην χρειάζεται να γίνονται χειρόγραφες καταγραφές» , δήλωσε ο κ. Κόντες.

Ο κ. Κόντες επέμεινε ιδιαίτερα στη βελτίωση των υποδομών για τα 13 λιμάνια, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ρόδου, που είναι πύλες εισόδου εξόδου για τους επιβάτες των εταιρειών κρουαζιέρας.

« Μας απάντησαν πως περαιτέρω βελτίωση των υποδομών θα γίνει σε δύο -τρία λιμάνια», δήλωσε ο κ. Κόντες.
Στη Ρόδο τα συστήματα ασφαλείας βέβαια ενισχύονται χάρη στο έργο που υλοποιείται ήδη .

Δρομολογήθηκε από το Δήμο Ρόδου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου με τη σύμβαση που υπεγράφη πριν λίγους μήνες.

Ο κ. Κόντες κατά τη συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη έθεσε ακόμη και το ζήτημα που αφορά την πραγματοποίηση κρουαζιέρων διάρκειας τριών και τεσσάρων ημερών. Η πρόταση όπως τόνισε έχει ήδη υποβληθεί και στις εταιρείες κρουαζιέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Βουτιά 58% στις αφίξεις εξωτερικού τον Αύγουστο

« Προτείναμε επίσης να εκπονηθεί μελέτη από κάποιο πανεπιστήμιο ίσως το Πανεπιστήμιο Αιγαίο για την πορεία της κρουαζιέρας ώστε να μην στηρίζεται στις συγκυρίες και στην κατάσταση των ανταγωνιστικών προορισμών όπως η Τουρκία και ο θαλάσσιος τουρισμός», τόνισε ο κ. Κόντες.

Ακόμη ζητήθηκε να μην γίνει περαιτέρω αύξηση των λιμενικών τελών γιατί αυτό θα γίνει αιτία να χαθούν κατάπλοι.
Θέματα που αφορούν την προβολή του θαλάσσιου τουρισμού συζητήθηκαν στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

« Με τον κ. Θεοχάρη και τον κ. Μάνο Κόνσολα συζητήσαμε θέματα που αφορούν την προβολή και το θαλάσσιο τουρισμό. Μας απασχολεί το θέμα της ανταγωνιστικότητας . Η γειτονική Τουρκία δαπανά πολλά χρήματα για τη διαφήμιση. Επίσης όμως δίνει και κίνητρα στις εταιρείες κρουαζιέρας», δήλωσε ο κ.Κόντες.

Στις συναντήσεις συζήτηση έγινε και για την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού φέτος.
« Εξελίσσεται η κατάσταση σχετικά καλά σε ότι αφορά τους κατάπλους των κρουαζιεροπλοίων», είπε ο πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων.

 108 total views,  2 views today