Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας στους ηλικιωμένους για τις απάτες

1168

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και υλοποίησης στόχων που έχουν τεθεί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιούνται δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και προστασία των πολιτών.

Με θεματολογία τις τηλεφωνικές απάτες, διοργανώθηκε στο χώρο που στεγάζεται το Α’ ΚΑΠΗ Ρόδου ομιλία προς συνταξιούχους και ηλικιωμένους πολίτες.

Την ομιλία πραγματοποίησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τα οποία παρουσίασαν ενδεικτικά τις συνηθέστερες μεθόδους απάτης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και έδωσαν συμβουλές αναγνώρισης και αποφυγής εξαπάτησης.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου συμβουλεύει τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100» .

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Η ταυτότητα του ατόμου που καλεί τηλεφωνικά δεν είναι πάντοτε αυτή που δηλώνει
  • Στα τροχαία ατυχήματα οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν πάντα στις νόμιμες ενέργειες και δεν ζητούν ποτέ την καταβολή χρηματικών ποσών
  • Τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες Υπηρεσίες δεν στέλνουν ποτέ υπαλλήλους τους σε σπίτια ή δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων
  • Απαιτείται επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς – Υπηρεσίες πριν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή που προτείνουν άγνωστοι, προβάλλοντας διαφορά προσχήματα

Όλες οι συμβουλές και οι οδηγίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας Ελληνικής Αστυνομίας www.hell.enicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.