Έγγραφο το οποίο θα αποτυπώνει την κατάσταση σχετικά με τις ανάγκες της Ρόδου σε νερό θα παραδώσει στο νέο δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ κ. Αγαπητός Πάλλας.

Συζήτηση για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες περιοχές του νησιού εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης αλλά και της προβληματικής λειτουργίας των γεωτρήσεων έγινε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ενδεχομένως ήταν η τελευταία με την παρούσα σύνθεση.

«Είμαι ανήσυχος με την κατάσταση. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Θα μεταφέρω την εικόνα που επικρατεί στο νέο δήμαρχο και αργότερα στη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΡ», δήλωσε στον Sky o κ. Πάλλας και πρόσθεσε πως από το Νοέμβριο η νέα διοίκηση της επιχείρησης πρέπει να δρομολογήσει λύσεις.

Να σημειωθεί πως στην Κρητηνία έχει ανοίξει νέα γεώτρηση, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής αρκεί η χρήση να είναι λελογισμένη.

« Αξιοποιήθηκε η γεώτρηση που ανοίξαμε και δόθηκε σε χρήση», είπε ο κ. Πάλλας.
Ωστόσο υπάρχουν προβλήματα σε άλλες κοινότητες του νησιού όπως για παράδειγμα η Κάλαθος, η Μεσαναγρός η Σορωνή.

Επίσης πρέπει να τεθεί σε λειτουργία μια γεώτρηση στην Κάλαθο και να λυθούν προβλήματα σε υποδομές στην Ιαλυσό.

« Καθημερινά προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα και να μην υπάρχει έλλειψη νερού. Και στον Αρχάγγελο πάμε τώρα αρκετά καλά. Ακόμη και στην  περιοχή “Στεγνά” η παροχή νερού γίνεται χωρίς πρόβλημα», είπε ο κ. Πάλλας.

Προσπάθεια θα γίνει για να επισκευαστεί η γεώτρηση στην Λάρδο που είχε μπαζωθεί και να δοθεί λειτουργία.

 376 total views,  2 views today