Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση του πληθυσμού είναι το αντίδοτο στα ερωτηματικά και τις ανησυχίες για τις σεισμικές δονήσεις.
Αυτό δήλωσε στον Sky ο ερευνητής σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος με αφορμή συνέντευξή του στο ΑΠΕ για τους σεισμούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

«Έδωσα αυτή τη συνέντευξή γιατί ειδικά στην περίοδο που διανύουμε φαίνεται πως υπάρχει κάποια γενικότερη σεισμική έξαρση τους τελευταίους μήνες στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογειου. Θυμίζω το σεισμό στην Αλβανία, στην Κρήτη στην Τουρκία στην Κάρπαθο», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ωστόσο στην ερώτηση αν αυτές οι σεισμικές δονήσει συνδέονται μεταξύ τους ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως αυτό δεν είναι βέβαιο.
«Δεν είναι βέβαιο αυτό. Αυτό για να το απαντήσουμε χρειάζεται έρευνα. Είναι κάπως πρόωρο να είμαστε υπέρ ή κατά της άποψης αυτής. Αυτό δεν έχει σημασία», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η χώρα είχε έχει και θα εξακολουθήσει να έχει σεισμούς. Αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο. Οι σεισμοί θα είναι πάντοτε παρόντες στον Ελλαδικό χώρο. Εμείς στη χώρα μας έχουμε την υψηλότερη σεισμικότητα. Έκανα λοιπόν αναδρομή στο σεισμικό παρελθόν γιατί αυτό κατευθύνει τις προσπάθειες για να δούμε το επίπεδο του κινδύνου», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Το βασικό όπλο στο φόβο που μπορεί να προκαλεί η έντονη σεισμική δραστηριότητα είναι η προετοιμασία η σωστή ενημέρωση του πληθυσμού σε ότι αφορά και τους σεισμικούς κανονισμούς και την εφαρμογή τους», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως αυτό
«Είμαι ενήμερος . Ο νέος νόμος για την πολιτική προστασία προβλέπει την ίδρυση Περιφερειακών Κέντρων σε όλη τη χώρα. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί αυτό είναι δική μου πρόταση», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διακομιχάλης: Η τοπική οικονομία της Καλύμνου χτυπήθηκε όσο κανένα νησί

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 136 total views,  2 views today