Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης χρήσης απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών, ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και σχολικού εκφοβισμού-« bullying », πραγματοποιούνται τακτικά ενημερωτικές διαλέξεις.

Κατά τον μήνα Μάιο 2019 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών σε Σύρο, Ρόδο, Κω, Πάρο, Ίο, Μύκονο και Νάξο πραγματοποίησαν συνολικά δεκατέσσερις ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων και πολίτες.
Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Αναλύθηκε το ζήτημα των ναρκωτικών και τρόποι πρόληψης-διάγνωσης-αντιμετώπισης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναπτύχθηκε το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο με έμφαση στις απειλές – τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και δόθηκαν συμβουλές για τη διαχείριση των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.

Έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Παράλληλα, έγινε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών « Schwartz » της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από τον χειριστή – συνοδό του με έμφαση στο πώς πως ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Λέρος: Tο πρόγραμμα της 77ης Επετείου Μνήμης για το Β. Όλγα

Τις ομιλίες παρακολούθησαν πάνω -1.250- μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς και συλλόγους.

 202 total views,  2 views today